Polaris 2011 – back on track?

2011 – Polaris 800 PRO RMK 155"

Enligt Polaris USA:s hemsida ska den endast väga 195kg, vilket gör att man nu återigen måste börja ta dem på allvar efter en längre tids "dvala" som börjat luckras upp i och med introducerandet av Rush. Dock delar den nya 800:an inte samma typ av boggiefjädring… Drar inte förbrukningen iväg till skyarna är detta nog en riktigt fin maskin, det är naturligtvis cleanfire insprutning.

2011 – Polaris 800 Rush PRO-R

Och här ovan ses Rush med nya 800 motorn, jag gillar att man så lätt ställer in fjädring bak på "mc-svingen"…

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Jimmy Lindberg

    Svar till Per Andersson (2010-02-23 16:13)
    Polaris är helt klart tillbaka, men Skidoo har nog inga planer på att släppa greppet de har om marknaden. Verkar vara en helgjuten maskin, jag gillar inställningen produktionsteamet verkar ha dessutom! Att de måste tänka som ”boondockers” får att få fram skotrar som passar deras högt ställda krav. Mycket spännande chassi, problemet är fortfarande variator och motor. Där Skidoo enligt min mening är i särklass, men smaken är ju som baken…

  2. Jimmy Lindberg

    Svar till Erik Arransson (2010-03-01 15:37)
    Och då tycker du automatiskt att hans Polaris är representativ för alla Polarisar? Man måste se det ur ett större perspektiv. Och dessutom syna hans handhavande, hade han ens olja i skotern? Var den ny vem hade den isf före honom? Det är många saker som kan föranleda en sån där sak. Men visst Polaris suger. =)

  3. Erik Bengtsson

    Kan glädja med att Polaris helt har omarbetat det tidigare ryckiga, bluddrande och tvekande insprutningssystemet.

    Man har gått från ett system med 4 spridare (2 för lågfart samt 2 för högfart) till ett system med enbart 2 spridare.

    Problemet med tidigare cleanfiremotorer uppstod när motorn gick över från lågfart till högfartsspridarna vid cirka 5000 varv i minuten. Så tvekan och bluddrandet skall vara helt eleminerat nu tack och lov.

    Ska själv köpa mig en skoter i år och var inne på en Ski-doo,men dem har sådana problem med klena chassin samt att dem tuggar remmar.

    Mvh Erik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.