Varning! Röd Propaganda signerat Valler

Jag börjar med att understryka att 1900-talets Högerparti inte kan jämföras med Nya Moderaterna. Denna förändring har gått successivt fram, till att anpassas efter dagens samhälle. Det är som att jämföra äpplen och päron, det var en annan tid.

Jag vill kommentera Lars Vallers inlägg "Jag är socialdemokrat". Han ger en historisk överblick över Socialdemokratins bedrifter genom tiderna bland annat "man lyckades införa 8 timmars arbetsdag 1919" vilket är en sanning med modifikation. Det var en koalitionsregering vid den tiden, Nils Eden från Piteå var Statsminister (lite kuriosa). Det stötte jag på när jag skrev min utredning för Piteå kommun. Han var i vilket fall som helst Liberal så det är inte rätt att Socialdemokraterna skall ta på sig äran för det, visst de var del av det, men då säger man också det.

Sverige fick allmän rösträtt 1945, den allmänna rösträtten från 1921 stängde ute vissa fattiga att rösta. – Då, 1921 hade vi under första delen av året en obunden liberal expeditionsministriär under Louis De Geer (den yngre) för att sedan under den andra delen av året vara obundet konservativ med Statsministern Oscar von Sydow. När förslaget lades och av vem det var är ju intressant men om det var socialdemokraterna så var ju de inte ensamma om att tycka detta eftersom annars skulle ju majoritetspartiet satt stopp för det.

Citat: "Sen som kuriosa kan man nämna att dåtidens moderater förlorade valet, men tack vare det system man byggt upp behöll man makten trots att väljarna valde annat."

Ja, suck.

Här syftar Lars på dåtidens moderater vilket är väldigt brett och opolerat, oprecist och inkorrekt. Ja många beskrivningar kan användas. Vad han menar härrör förmodligen till valsystemet som under "denna tid"  svängde mellan proportionella valsystemet och majoritetsval.

Under den svenska parlamentarismens moderna historia har ett enskilt parti haft egen majoritet i riksdagen endast under perioden 1968-70, då socialdemokraterna ensamma hade majoritet. Alla andra perioder har Sverige haft antingen minoritets- eller koalitionsregeringar.

Överlag tycker jag det verkar som att Lars vill visa på historien och leva på gamla meriter. Det går inte att leva på gamla meriter, socialdemokraterna har gjort det bättre för arbetarna det kan jag hålla med om. Men nu är det företagarna som behöver stöttas, industrialiseringen har "gått över" och det styre vårt land nu behöver stavas inte (s).

Moderater vill inte avveckla välfärden, det är en inarbetad lögn om en struktur som fungerar men kan bli bättre genom att göra bättre prioriteringar och genom att anpassa livet efter plånboken.

Socialdemokrater har alltid velat att alla ska med men de har aldrig lyckats, de har kapitalt fördärvat landet de senaste årtiondena. Vi hade stor fördel av att vara det enda obombade landet tillsammans med Schweiz efter andra världskriget och vi utnyttjade det till vår fördel. Men sen kom de andra ikapp, Sverige har stannat av och Schweiz går framåt. Vad är skillnaden? Jag tycker inte att man skall stå och spänna ut hängslena och berätta hur bra det går för Sverige, utan att man ska vara lite mer kritisk, det tjänar vi alla på. Att leva i en drömvärld är något som inte ligger oss i fatet…

Typiskt sossar att salta för mycket, tänk på det när ni läser den röda propagandan.

Etiketter: ,

16 kommentarer

 1. Mr Cool

  Sansat inlägg tycker jag. Men om man nu blickar utåt till vår omvärld så borde ju alla länder som inte haft den socialistiska modellen per definition vara U-länder och alla arbetare som inte har haft den Svenska fackföreningsmodellen underbetalda. Är det så eller…..

 2. Jimmy Lindberg

  Svar till Mr Cool (2010-04-16 17:53)
  Att jag inte kom på det själv =) Att ett parti tar på sig all förändring de senaste årtiondena tycker jag tyder på dåligt omdöme. Det är ju snarare tvärtom, alla socialiststater är u-länder, Sverige undantaget.

 3. Lars Valler

  Ja jimmy jag gav en kort historisk tillbaka blick, men vilka genomförde förändringen, vilka låg bakom arbetet och fick igen förslagen.. tex 8 timmars arbetsdag

  ”Det tog åtskilliga decennier innan 8-timmarsdagen äntligen kunde genomföras. De motioner socialdemokraterna väckte i frågan i riksdagen avslogs regelbundetNär 8-timmarsdagen äntligen blev verklig, i första världskrigets slutfas, visade det sig också att just kombinationen av parlamentarisk och utomparlamentarisk kamp var det som gjorde reformen möjlig.” men vem som tog själva beslutet ska altså enligt dig ha all ära.. ska sriva mer

 4. Lars Valler

  Det jag ville belysa var helt enkelt att socialdemokraterna gjort en hel del, sen kan man alltid föra en debatt inom och utom socialdemokraterna hru man ska föra politik. Jag har redan nämnt månniskosynen, och synen på vargör jag är socialdemokrat på ett enkelt sätt. Att dåtidens moderater, ja dåtidens var imor dessa visar på att det var en kamp.. nu ska vi tala om dagens moderater. Anser du att de incitament som regeringen talar om att de rikaste ska ha mest skapar mer jobb? om så var är de jobben och varför ska den arbetsskadade jag skrev om få betala för det beslutet ? var är ansvaret ??

 5. Jimmy Lindberg

  Svar till Lars Valler (2010-04-16 19:11)
  Säger regeringen att de rika ska ha mer och att detta dessutom är ett incitament? Gör de verkligen det? De har gjort det möjligt för personer i arbete ska ha mer pengar, det ska löna sig att arbeta till skilnad från att vara hemma. De jobben kommer att komma, det är inte regeringen som ensam är av denna åsikt utan det är enkel nationalekonomi. Lön är stimuli för arbete. Den arbetsskadade är det synd om, det är svårt att hjälpa dessa som verkligen förtjänar hjälp utan att en massa arbetsskygga utnyttjar systemet. Ska staten ha ansvar för alla individer? Ansvaret bör flyttas över till individen.

 6. Mr Cool

  Bra att du varnar för röda faran, men som boende i Polen måste jag ändå tillstå att det finns fördelar med reglerad marknadsekonomi. Särskilt vad gäller välfärden.Här har nu utvecklats en rå kaptalism som äventyrar även min säkerhet som äldre. Kanske Svensk omsorg ändå vore att föredra, även om jag alltid förespråkat devisen var och en sin lyckas smed.

 7. Jimmy Lindberg

  Svar till Mr Cool (2010-04-16 23:02)
  Absolut men allians-alternativet är ju inte emot marknadsregleringar så det finns ingen konfliktdimension där. Bra devis, önskar fler gick med den i bakhuvudet!

 8. Mr Cool den riktige

  Jimmy, vänstern bekänner ännu en gång färg och inlägget 16/4 23:02 är inte skrivet av mig. Dessutom så bor jag inte i Polen.

  Men förfalskning av historia och mörkande av händelser har ivrigt använts inom det röda blocket.

  Jag inser också att jag trampat på ömma tår som suktar efter hämnd.

 9. Mr Cool

  Jimmy, precis som andra bloggare ser spöken överallt, är även jag nu störd över att bli bemött på detta sätt.

  Kan jag ha gått för hårt fram kanske det.
  Mina kommentarer kommer framledes därför att visa alla respekt även om åsikter går isär.

 10. Mr Cool

  Till skillnad mot Moström i Vindeln och Alejandro (han som inte kan hålla tätt offentligt) så pekar jag inte ut någon utan BEVIS för även inlägget under min signatur lördag 17 april 2010 klockan 16:06 är falskt.

 11. Mr Cool

  Ja med peka ut menar jag att det måste åndå vara tillåtet med vissa utpekanden utan bevis. Vad gäller vänstern kan man tillåta viss retorik utan säker källa. Jag skrev tex;
  ”Men du och Alejandro verkar ju ha en del ihop och det verkar ju vara en ”öppen kille” i alla fall därbak. Hur han blivit så vidgad kan man ju spekulera i. Ni får väl resonera ihop er vid nästa förening.”
  För att bemöta röd propaganda krävs nypor eller hur?

 12. Mr Cool

  Till den falske Mr Cool, nej jag tror att det är helt andra verktyg än nypor som tillfredställer de röda.

  Var det inte Ohly som delade ut kyssar………

 13. Mr Cool

  Jimmy, jag ber ödmjukt om ursäkt. Jag fann kommentar på din blogg tankvärd och besvarade den. Nu har din blogg blivit en arena för vänsterelement att angripa mig som person. Ber om Ditt överseende.

  Med Vänlig Hälsning

  Mr Cool

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.