Storumandagarna

Hela helgen är det Storumandagarna, årets hemvändardagar =)

Ikväll är det grillning och hotellkväll på Toppen, i morgon (Lördag) är det dansgala ( http://www.vildmannen.com/default.asp?pageid=21190&path=7832 ) med buss från Långsjöby 19.30 och från Lycksele via Gunnarn denna går tur och retur! Hoppas alla lyfter på arslet och tar sig ut antingen bara till marknadsdagarna med helst också till dansgalan som frivilliga insatser möjliggjort. Det är bra att idrottsklubbarna hjälper till exempelvis Gunnarn IK, starkt jobbat.

Skulle vara kul med en jetski-tävling på badsjön idag, kanske är något för nästa år? Man kan ex. köra dit brandbilar för att skjuta omkull åkarna eller för att lägga till svåra moment i tävlingen. Tror det skulle bli suveränt med ett öltält intill och ambulanspersonel i standby-läge.

För det känns som om marknadsdagarna inte är "effektiva" nog, när folk ändå är i bygden kan man väl ge dem något roligt att se på? Fler förslag eller kommentarer kring det otänkbara i mitt förslag? =)

På tal om asfalt, såg förresten en positiv nyhetsartikel igår:

"Storuman regional knutpunkt med ny omlastningscentral

Den nya omlastnings-centralen i Storuman ska lyfta regionens näringsliv till nya höjder. Efter fem års planeringsarbete ska 55-miljonerssatsningen äntligen bli av."

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Ideell hela helgen lång

  Jättebra förslag Jimmy. Ta tag i det du och arrangera en sådan tävling nästa år. Storumans IK och alla andra ideella krafter blir nog jätteglada både för nya ideer och hjälpen med att göra marknaden bra.

 2. Stefan

  En av flygtrafikens värsta motståndare jublar när politikerna beslutar att satsa pengarna till skola och omsorg på en omlastningsterminal som ingen vet hur det ska bekostas?????
  Efterlyser lite analysförmåga hos våra flygplanshatare och politiker.
  Vad kostar investeringen och hur ska driften bekostas är kanske bra att veta innan man jublar.

 3. Roffe

  Hej Stefan
  Om jag fattat det hela rätt så kommer inte pengana ur kommunens budget. Pengarna är satsat av regionala + statliga infrastrukturmedel. Så till skillnad mot flyget så belastas inte komunens ekonomi mer än i liten grad.
  För att komma hit har naturligtvis kommunens personal arbetat, så helt gratis är det inte…
  Men jag tycker det verkar bra.

 4. Stefan

  Kan konstatera att roffe, tillsammans med nästan alla andra antar saker. Att kommunen inte skulle satsa 5-10 miljoner själva verkar otroligt.
  Driften kostar säkert en del kronor ochså, eller kanske även driften sköts av EU och regionen??
  Vet politiken vad dom tar beslut om ??

 5. Jimmy Lindberg

  Läs ”Länstransportplan för Västerbottens län 2010-2021 och då speciellt passagen om medfinansiering av omlastningsterminal i Stensele(prioritet 11)”. Åtgärdens kostnad i planen är 44 miljoner kronor varav 3,6 mkr i produktionsstöd. Det går inte att jämföra flygplatsen med detta. Att man pratar om Storuman Biopark som ett bioenergikluster verkar lovande och spännande. Tack för kommentaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.