Fi eldar på i lågkonjunkturen

Feministiskt initiativ eldade under Almedalsveckan upp 100,000kr framför pressens blankpolerade objektiv. Är det ett lyckat eller katastrofalt PR trick? Jag brukar höra dem som resonerar att all publicitet är bra publicitet men gäller även detta politiken? Nja, Fi har fått publicitet men den tjänar inte deras syfte, dvs. att locka väljare. Man har däremöt fått beskedet att Fi inte gått och dött utan att de lever kvar vilket kanske kan få de mest trogna väljarna att ge dem röster. Men enligt min gissning räcker inte detta på långa vägar för att lyfta partiet in i riksdagen. Gemene man och alla riksdagspartier tycker idag att löneskillnaderna är ett problem och vill förändra detta, så en medvetandegörning likt detta tjänar inget syfte. Det visar bara på en ogenomtänkt rödgardists krampaktiga tag att hålla sig kvar invid maktens kulisser.

Solidaritet byts mot slöseri vilket kommer att få deras egen väljarkår att rygga tillbaka. 

Så kallade PR-experter uttalar sig nu om detta dråpliga försöks brilljans eftersom det rönt så stor uppståndelse. Visst jag har hört talas om detta men inte kommer jag och alla andra rationella individer att gå och rösta på ett parti som står för slöseri och ogenomtänksamhet. Eller?

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Johannes

  Hej Jim

  Om du är intresserad av en lekmans åsikter ang. Schymans pengabränning så är de som följer:

  Är all publictet bra? NEJ, men i detta fall ser jag inte hur man ska förlora väljare. Viktigtast för ett litet parti måste väl vara att synas. Detta är redan veckans snackis.

  Sen tror jag också att huvudsyftet är att skapa diskussion kring frågan om löneskillnaderna mellan män och kvinnor snarare än att locka väljare. Ett enfrågeparti likt FI har väl ändå ingen rimlig chans att nå 4%?

  Men de största vinnarna på denna pr-kupp är självklart reklambyrån som står bakom finansieringen.

 2. Jimmy Lindberg

  Hej Johannes vad kul att du hittat hit =) Jag ser också fram emot helgen, ska ladda på. Har förresten hittat benskydden nu =) Angående Fi så är det min fulla övertygelse att samma publicitet rönts om Gudrun strippat eller gjort något annat galet. Hur långt ska man behöva gå? Är det denna form av sensationspolitiker man vill ha?

 3. Conny Forsström

  Angående Schyman och pengabränningen skriver du att det är slöseri och inte solidaritet. Hur mycket pengar har alliansen ”bränt bort” från välfärden till skattesänkningar för de som redan har? För mig är solidaritet bl.a. välfärd, att man ska ha fungerande skyddsnät när man går igenom svåra perioder i livet. Den solidariteten, den välfärden petar nu alliansen i med sina skattesänkningar. Så i sammanhanget är 100000 inte mycket att tala om.

 4. Jimmy Lindberg

  Hej Conny, Jag anser inte att alliansen har ”bränt pengar”, det handlar snarare om prioriteringar. I Schymans fall handler det inte om prioriteringar utan om att just bränna pengar i dess renaste form. 100 000 är inte mycket pengar om i makroekonomiskt hänseende men det är själva symboliken som agerandet innebär. Alliansen vill inte nedmontera välfärden men de förstår vad som krävs för att vi ska ha en välfärd, vi kan inte längre bygga luftslott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.