Riksintresset Storuman

Storumans kommun ligger för en gångs skull mycket bra till i en undersökning, det är när Vindkraftsbolaget O2 rankade Sveriges vindkraftskommuner som Storuman placerade sig överlägset bäst i länet och på plats 13 i Sverige. Och det är inte illa med tanke på att kommunen är "ny" på banan. Jag ska sträcka på mig speciellt mycket i helgen. Det är bra att Storuman blir riksintressant ur fler aspekter än de traditionella basnäringarna tillika insatsfaktorerna. Jag tror att kommunen tjänar på att stärka sin position som riksintresse eftersom det då trots befolkningsminskning fortfarande finns ett intresse hos staten att folk bor kvar för att i alla fall sköta servicen och produktionen i denna sektor. Något som är viktigt i det fall att det börjar bli farligt låg befolkning.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.