Stödj kampen

Stödj kampen mot de oseriösa bärplockarföretagen.

"Bakgrund
Den 5 augusti 2010 gav sig ca 200 kinesiska bärplockare av i protest från Långsjöby för att vandra de tre milen mot Storuman. Vi mötte kineserna när de påbörjat sin vandring och hunnit halvvägs genom byn. Trots stor språkförbistring förstod vi att de kände sig lurade och ville åka hem. Deras arbetsgivare, ett kinesiskt bemanningsföretag, hade lovat de skulle kunna plocka stora mängder blåbär och tjäna mycket pengar. Vid ankomsten till Långsjöby insåg de snabbt att så inte var fallet och att de riskerade att bli skuldsatta för all framtid. Enligt uppgift ska de kinesiska bärplockarna ha betalat 30 000 kronor i olika kostnader för att få komma till Sverige och arbeta. De uppgav att de lånat pengar av släkt och vänner för att finansiera resan. " Citat Ture Rönnholms upprop.
 
Följ länken och skriv upp ditt namn.
Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Tyrckfelsnisse FTL

    Skarpaste kniven i lådan kanske ska ta och skärpa till sina imperativformer, åtminstone i rubriken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.