Westerberg fortsätter som talman i riksdagen

Per Westerberg fortsätter som talman i riksdagen. Trots att det sket sig för vänsterpartiet så gick det bra tillslut.

Mandatfördelningen efter valet 2010:
Alliansen 173 mandat
Rödgröna 156 mandat
Sd 20 mandat.

Röstresultat "vem ska bli riksdagens talman 2010?" 194 Westerberg, 153 Härstedt alltså, hade Sd röstat tvärtom hade det ändå inte blivit Härstedt. Detta till följd av att socialdemokraten Thomas Bodström var i USA och att en vänsterpartist satt på toaletten under talmansomröstningen, så blev Sverigedemokraternas röster betydelselösa åtminstonde denna gång.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  SD säger själva att de ligger till höger på den politiska skalan. Varför skulle de då inte stöda Alliansen?
  Om inte Reinfeldt vill bli beroende av dem så måste han som ledare av en minoritetsregering förhandla med de rödgröna kring politiken, det är hans ansvar, ingen annans! Sossarna har gjort detta under flera mandatperioder.Nu är sossarna och de rödgröna i opposition, och jag hoppas på en bättre opposition än under den förra mandatperioden!

 2. Jimmy Lindberg

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-10-04 16:13)
  Och därför måste man automatiskt samarbeta med dem? Nej, det är annat som spelar in. De har själva sagt att de ska maximera sin egen nytta och därför samarbeta med vem som helst som ger dem ett högre utbyte. Reinfeldt har förhandlat med de rödgröna i frågorna som ex. asylpolitiken. De rödgröna kommer få en speciell tid i opposition där de får stödja regeringspartierna eller rösta emot och är isf beroende av Sd. Tror de rödgröna är i ett större behov av samarbete eftersom de har färre mandat. Vi får hoppas att det inte sker och att regeringen kan föra sin politik framgångsrikt.

 3. John

  Ja som sagt var, Alliansen har förhandlat och vi har sett resultatet. SD har gett Alliansen högst utbyte. Är du förvånad ? Inte jag . Yttersta Högern har gett sitt svar .Nu är det bara att luta sig tillbaka å se på Slakten av vår Välfärd. Det kommer att gå fortare med 4 år till i regering av Högern

 4. Jimmy Lindberg

  Svar till John (2010-10-04 19:19)
  Du kan vara lugn John, Alliansen samarbetar inte med Sd och det här mandatet kommer ännu fler att bli övertygade. För nu ska konjunkturen vända. Välfärden har inte slaktats, visst det är några som olyckligtvis blivit utförsäkrade men sverige har fortfarande en väldigt hög skatt och en väldigt omfattande välfärd med tillhörande skyddsnät. Det är något som kommer fortsätta att finnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.