Rödgröna ett minne blott?

Enligt Mona Sahlin, partiledare för socialdemokraterna, läggs samarbetet med vänsterpartiet och miljöpartiet ner. Man ska ha fortsatt kontakt men såhär efter valet så har de tagit sig en funderare och insett att folket inte gillade vad de lanserade. Detta välkomnas av flera höga socaldemokrater samt SSU:s ledare Jytte Guteland. Hon valde att beskriva valet som att väljarna "gett oss en fet bakläxa" vilket är en bra beskrivning. Men ingen verkar veta vad som är nästa steg eftersom de inte vill avsluta samarbetet permanent utan håller det mesta öppet, men en sak är säker, någon gemensam valrörelse 2014 lär det inte bli. Personligen tror jag att dessa år i opposition inte nödvändigtvis behöver vara till ondo utan ser det som en chans att gallra ut bland topparna och ersätta med nytt folk. När ska man annars göra det än då man blivit underkända av folket?

Frågan är om detta är rätt beslut, när Göran styrde var det devisen "ensam är stark" som var gällande är det tillbaka till detta man nu strävar?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.