Cyklister borde ha körkort

För vett saknar de uppenbarligen…

Jag vet att det är många med mig som blir galen på oförståelsen från cyklisters sida för den övriga trafiken utanför cykellysets räckvidd.

I morse blev en cyklist påkörd uppe på Mariehemsvägen… igen… Det är ingen sällsynt märklig nyhet det händer i princip något i den stilen varje dag här i stan. Med en utbildning kanske de förstår att man måste söka ögonkontakt med föraren när man passerar övergångsställen. Självklart hade det underlättat om de haft reflexer och om Umeå kommun haft belysning vid övergångsställen vilket är en stor brist. Man kade ju kunnat ha belysning på morgon och kväll med rörelsedetektor som gick på när det kom någon under, då skulle även förarna ha någon chans även om det inte är dessa som råkar värst ut vid en kollision. Det borde väl gå att ordna i cykelstaden, Norrlands miniatyrpeking? Men främst måste cyklisterna lära sig hur man framför järnhästen, vilket iof är skamligt men viktigt.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.