Nytt kommunalråd i Storuman

Sedan allianspartierna tillsammans med kommunlistan i årets val fått majoritet har ett nytt kommunalråd utsetts från största partiet (c). Det blev Tomas Mörtsell, en 41-årig egenföretagare från Kaskeluokt med ena foten i skogen och andra foten i kommunpolitiken.

Om du vill veta vad det är för filur kan du följa länken: valpejl.se/politiker/43542/Tomas_Mortsell Där finns ett flertal frågor som landets folkvalda fått svara på.

Jag summerar det som Tomas tyckte var särskilt viktigt eller som han hade en stark åsikt om, Tomas tycker/är:

 • Att personvalets betydelse ska stärkas. (Där kan jag hålla med av flera anledningar. En är att då har man som väljare möjlighet att välja samt välja bort.)
 • Att vårdnadsbidraget inte ska avskaffas.
 • Att vi ska ha licensjakt på varg.
 • Att inte kärnkraften ska byggas ut.
 • Emot en höjning av bensinskatten. Detta var också en hjärtefråga.
 • Att fastighetsskatten för villor med ett taxerat värde över 4,5 mkr inte bör höjas.
 • Att förmögenhetsskatten inte bör återinföras.
 • Att RUT avdraget inte ska behållas (detta möjliggör att kunna göra avdrag på hushållsnära tjänster). I en egen kommentar skrev han att han ansåg att RUT och ROT reformerna var jättebra vilket måste vara ett felkryss.
 • Att kommuners hemtjänster inte ska kosta lika mycket i alla kommuner.

Summerat var det miljö och skattefrågor som han hade starkast åsikter om. Baserat på svaren verkar det vara en sund människa även om jag inte håller med honom i allt.

När jag själv gjorde testet stämde mina svar mest överens (79 %) med Johnny Holmgren (fp).

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Synigogan

  Ja du får väll hoppas att han lyckas bättre som kommunalråd
  än som företagare…för där verkar han ju inte lyckas än iallafall.Men tyvärr är det väll ofta så att unga företagare som inte kommit till skott glider in i lokalpolitiken å viss lyckas ju faktiskt.Håller tummarna!

 2. Jimmy Lindberg

  Svar till Synigogan (2010-11-08 02:15)
  Jag har ingen åsikt om hur han driver företag. Överlag vet jag faktiskt inte så mycket om honom, var först rädd att han var en doldis. Men han hade ju faktiskt åsikter som inte enbart stryker medhårs. Det är inte lätt att få någon ordning på Storuman. Det är dessutom ett svagt mandat och många partier i styret dessa fyra år. Hoppas att de hellre kompromissar än hotar med att dra sig ur så fort det klämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.