Slutpratat i bilen?

Principiellt är jag för en lag som förbjuder bilförarens mobilaktivitet under körning men jag ser svårigheter med reglering och implementering. Vad skall ingå i lagen och hur ska det regleras och hur kommer polisen kunna bevisa att man sneglat på telefonen (sms.at) under körning? Ska de börja fota bilister? Om det är distraktionsaspekten som är den springande punkten bör det dessutom förbjudas navigatorer och stereo. Vad är det för skillad mellan att prata i telefon utan headset och att ställa in radiostation? För att inte nämna att programmera in nya destinationer i navigatorn… Ska vi inte förbjuda manuella växellådor när vi ändå är på gång? Vad som ingår i aktiviteten bilkörning och vad hör inte dit blir nu föremål för diskussion.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. John-Ingvar Viktorsson

    Det räcker väl att se en bilist som tittar i telefon och vinglar i körfältet kanske t.o.m. filmar händelsen för att ha tillräckliga bevis för rättslig åtgärd mot han/hon.Navigator ställer man in före resans början och stereon har automatisk stationsinställning.Dessutom behöver man inte se på växelspaken när man lägger i växlarna, va?Ska det vara så svårt att begripa att SMS-bilkörning är farlig.H-vete för å träffa fyllskallar och SMS-are på vägen

  2. Jimmy Lindberg

    Svar till John-Ingvar Viktorsson (2011-04-05 19:16)
    Delar din uppfattning att de inte har på vägen att göra, min klasskamrats lillebror blev ihjälkörd av en som ställde in stereon. När man kör bil ska man göra just det. Köra bil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.