Johan Bäckström, Lycksele

Kommunal vs. Försäkringskassan

ja nu har mitt krig mot försäkringskassan börjat, jag har bara väntat på det, eftersom jag är ’ung’ så är jag med i ett förbannade projekt via arbetsförmedlingen som heter så fint som jobbgaranti för ungdomar, o då får man pengar från försäkringskassan istället för att få pengar från A kassan! o nu veckan som var så fick jag då veta att min ersättning från F-kassan skulle sänkas från 5500 till 2700 i månaden! jag har en hyra på drygt 2000 sen massa räkningar över det, jag ska kunna leva oxå! o deras anledning var att jag inte hade varit med i facket från 1a oktober 2008 å därför hade jag inte rätt till aktivitets stöd, så istället så skulle jag få utvecklings ersättning som är 130 kronor per dag! alltså ungefär 2700 kronor i månaden, vad händer då? joo man måste söka stöd hos sociala! o vad kostar det staten egentligen?
jag räknar med att få en massa kommentarer om att skaffa ett jobb, men så enkelt är det inte i dagens samhälle ska jag tala om för er, det finns knappt några jobb ute på arbetsmarknaden just nu.
jag ringde till försäkringskassan i torsdags o hon jag pratade med då sa att jag hade rätt till 375 kronor per dag före skatt, så vet inte vad den där gubben svamlar om alltså, jag fick ett samtal på fredag morgon att jag skulle betala TILLBAKA 8600 kronor för felaktiga utbetalningar!!! o då brann det för johan bäckström, jag skällde o skrek o frågade hur fan jag skulle ha råd med det? – inte vårt problem fick jag till svar!
nehe, men ja pratade med kommunal direkt efteråt, o de sa att de gör fel försäkringskassan, jag har varit medlem hela tiden, så när räkningen(beslutet) kommer så ska jag ringa kommunal igen så ska de stå bakom mig i detta ’krig’ . o nu sitter jag här med beslutet om återbetalning!! Senast den 23e januari ska jag ha överklagat, o det kommer jag att göra, tro mig!!
men visst, frågan är ju hur länge man orkar kriga?…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.