Hemmagjord naturlig isglass



PSX_20180615_142727


Jag invigde mina nyinköpta glassformar med att göra isglass i tre olika smaker, ananas, vattenmelon och apelsin.
Smarrigt och dessutom fullproppade med vitaminer.
Ett bra sätt för föräldrar att få i barnen mer frukt och bär och mindre tillsatt socker!

De är extremt enkla att slänga ihop, då man bara tar valfri frukt och kör ner i råsaftcentrifug alternativt i mixer, för en lite tjockare konsistens.
Vattenmelonglassen var den ”krångligaste”, även om den var busenkel den också.
Jag hällde på melonsaften, och sparade lite plats längst upp i glassformen.
Jag tog ut den ur frysen efter ca en timme, när glassen stelnad lite så å pass mycket så jag kunde hällda på välmixad kiwi längst upp i formen utan att den blandade sig med melonsaften.
In i frysen igen i ett antal timmar, tills glassarna är genomfrusna helt enkelt.

Man kan med fördel söta med exempelvis Stevia, beroende på hur söt frukt man använder och hur sött man vill att det ska smaka.
Jag körde al naturale denna gång.


Glassformarna jag använde är istället för plast gjorda i rostfritt stål och jag hittade dem här, en sida som enbart säljer giftfria produkter.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.