Gudomliga sockerfria och glutenfria snickerskakor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore




Hej hopp!

Jag har exprementerat ovanligt mycket i köket den senaste tiden.
Trots att de senaste månaderna varit de mest fullspäckade någonsin, med en bebis i hushållet, så har jag bakat och hållit på mer än någon gång tidigare.
Jag vet inte riktigt hur det går ihop?! Haha.

När man bakar sockerfritt och glutenfritt kan det vara klurigt att få till ett resultat som smakar ”som vanligt”, tycker jag.
Många gånger blir det någonting som ”funkar”, som man inte alltför entusiastiskt slevar i sig i ett försök att stilla sötsuget.
Ofta fungerar det, men det blir dock ganska tråkigt i längden då den egentliga anledningen till att man bakar, själva njutningseffekten, går förlorad.

Det här receptet har jag provat mig fram till.
Jag har plockat lite här och lite där, tagit bort och lagt till, vilket lett fram till en, i mitt tycke, fulländad slutprodukt.
Jag kan helt klart säga att detta är det absolut godaste ”alternativa” bakverk jag hittills gjort. 🙂

Ca 25 stycken

Ingredienser

7 dl glutenfria flingor (exempelvis dessa eller dessa)
1 burk jordnötssmör, cirka 340 gram
75 gram smör
1 dl fibersirap clear
2 msk sötströ
2 dl vispgrädde
1/2 fibersirap gold
En gnutta salt
200 g sockerfri mjölkchoklad (till exempel denna eller denna)

Gör såhär:

Botten

*Krossa flingorna i en skål
*Smält smöret i en kastrull
*Blanda i jordnötssmör, sötströ och fibersirap clear i kastrullen
*Häll ner de krossade flingorna och rör ihop
*Platta ut smeten i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i kylen

Kolasås

*Häll grädde, fibersirap gold och en gnutta salt i en kastrull och låt koka på medelvärme tills det tjocknar, ca 20-30 minuter
Rör om då och då
*Bred kolasåsen på kakan och ställ tillbaka formen i kylen
*Smält chokladen genom vattenbad
(Dela chokladen i bitar och lägg dem i en rostfri skål som är lite större än kastrullen som ska stå under
Koka upp lite vatten och lyft bort kastrullen från plattan
Placera den rostfria skålen ovanpå kastrullen och rör om i chokladen tills den smälter)
*Bred ut chokladen över kakan och låt den stå i kylen för att stelna något
*Ta ut formen efter en stund och skär kakan i rutor
*Njuuut!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Blogghubb