Mjölkchokladbiskvier LCHF
Hej!
Jag gillar recept som man enkelt kan göra om till LCHF utan att för den skull dra ner smaken.
Då passar biskvier bra eftersom originalreceptet inte innehåller vetemjöl, så det är bara sötningen man behöver byta ut.
Jag valde att använda mjölkchoklad istället för mörk choklad, lite sötsliskigare så man kan lätt nöja sig med en (i mitt fall 3) åt gången. 😀
Ca 10 stycken
Ingredienser:
Botten
3 1/2 dl mandelmjöl
3 äggvitor
1/2 dl sötströ eller sukrin gold
Smörkräm
200 gram smör
50 gram (smält) sockerfri mjölkchoklad
4 msk fibersirap ljus eller mörk
1 tsk kakao
1/2 tesked vaniljpulver
Garnering
50 gram sockerfri mjölkchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum
Blanda i mandelmjöl och sötströ och fortsätt vispa till en jämn smet
Rulla till bollar och platta ut dem på en bakplåtsklädd plåt
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter
Ta ut, lossa från bakplåtspappret och låt svalna på annat underlag
Blanda ingredienserna till smörkrämen i en bunke
Bred på ett lagom lager på varje kaka
Låt stå i kylskåp ett tag tills smörkrämen hårdnat något
Smält chokladen genom vattenbad och doppa biskvierna
Låt stelna i kylen
Enjoy!