Napptips
Jag sitter och skrattar för mig själv medans jag skriver, jag sa till min sambo att jag tänkte skriva ett inlägg om nappar och hans respons var priceless: ”Det lät ju rätt så tråkigt, men ok”, typ. Haha.
Jaja, jag känner att det är ett inlägg värt att skriva i alla fall, så here we go. 😀
Innan Alexander föddes köpte jag ett par ekologiska nappar i naturgummi.
Det kändes bra att de var ekologiska och garanterat giftfria, och senare insåg jag att de hade fler fördelar än så.
På neo använde vi ”vanliga” nappar som vi köpte på apoteket, och när vi åkte hem följde ett gäng med oss.
De nappar jag hade köpt sedan tidigare blev liggande uppe i ett skåp.
Då hade inte jag koll på att man regelbundet bör kontrollera att napparna är hela, jag hade ingen större erfarenhet av bebisar sedan tidigare och det var liksom ingen som någonsin hade nämnt det heller.
En dag fick jag dock på eget bevåg för mig att jag skulle kontrollera den napp Alexander för tillfället använde, det var liksom som en instinkt som bara slog till som en blixt från klar himmel.
Jag blev förskräckt när jag såg att det blivit en reva rakt igenom gummit, en tids fortsatt användning och gummidelen hade i värsta fall kunnat lossna i munnen.
Jag kollade även reservnappen och där hade gummidelen börjat släppa på en sida.
Det lustiga var att napparna var använda högst några veckor, för att man ska byta nappar med jämna mellanrum det hade jag koll på.
De defekta napparna åkte ögonblickligen i soporna, och från och med då började vi använda dem jag köpte.
De är stöpta i en enda del, och därmed betydligt svårare att ha sönder.
Jag kontrollerar och drar i dem dagligen, Alexander har använt ett par stycken i några veckor nu samtidigt som han sakta men säkert fått tänder, och än finns det ingen tillstymmelse till minsta reva.
Jag beställde mina på Ekokul, men de börjar finnas lite överallt, bland annat på Barnens hus och större livsmedelsbutiker.
Så värt för att minimera risken för obehagliga överraskningar!