Sockerfri och glutenfri morotskaka








Den här kakan gjorde jag igår kväll, och oj vad den blev över förväntan!
Så god och lik originalet i smaken, så jag tror verkligen att de flesta som gillar morotskaka skulle uppskatta den.


6-10 st, beroende på storlek.


Ingredienser

2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
1 1/2 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära
3 ägg
2 dl sötströ
3 finrivna morötter
1 1/2 dl vispgrädde
Smör och mandelmjöl till formen


Frosting

300 g Philadelphiaost
3/4 dl sötströ
25 g mjukt smör
1/2 tsk vaniljpulver


Garnering

Malen kanel

Gör såhär

*Sätt ugnen på 175 grader

*Smöra en rund form, 22 centimeter i diameter och strö mandelmjöl över den smorda formen

*Blanda alla torra ingredienser utom sötströ i en skål

*Vispa ihop ägg och sötströ i en annan skål

*Lägg i de rivna morötterna och grädden, och blanda sedan allting med de torra ingredienserna

*Bred ut smeten i formen och grädda i 30-40 minuter

*Låt kakan svalna

*Blanda ingredienserna till frostingen ordentligt, använd gärna elvisp för att bättre få sötströt att lösas upp, och bred ut frostingen över kakan

*Strö malen kanel över frostingen



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.