Enkla rågbullar utan vetemjöl
Nu kommer jag här med mina brödtips igen, haha.
Dett är så enkelt och går fort, och är faktiskt, trots sina få ingredienser, favoriten just nu av de jag har bakat hittills.
Sambon instämmer!
Ca 12 stycken
Ingredienser:
10 dl grovt rågmjöl
2 dl havremjöl (eller havregryn som man mixar lite)
2 tsk bikarbonat
3 tsk salt
2 tsk fiberhusk
5 dl turkisk eller grekisk yoghurt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt yoghurten.
Låt stå och svälla i ca 20
Forma bollar med blöta händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Tryck till dem något och pensla dem med yoghurt
Strö lite havregryn ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Here I come with my bread tips again, haha.
This is so simple and goes fast, and is, despite it’s few ingredients, the favorite right now of the ones I have baked so far.
My boyfriend agrees!
About 12 buns
Ingrediens:
10 dl coarse rye flour
4 dl oatmeal (or oats mixed into 2 dl flour)
2 teaspoons bicarbonate
3 teaspoons salt
2 teaspoons psyllium husk
5 cups of fat natural yogurt
Do this: Set the oven to 250 degrees
Mix the dry ingredients and add the yogurt.
Let stand and swell for about 20
Shape to buns with wet hands and place on a sheet of baking paper
Press the buns slightly and brush them with yogurt
Sprinkle some oatmeal on top
Bake in the middle of the oven for 10-12 minutes