Enkla rågbullar utan vetemjöl




Nu kommer jag här med mina brödtips igen, haha.
Dett är så enkelt och går fort, och är faktiskt, trots sina få ingredienser, favoriten just nu av de jag har bakat hittills.
Sambon instämmer!


Ca 12 stycken

Ingredienser:

10 dl grovt rågmjöl
4 dl havremjöl (eller havregryn mixade till 2 dl mjöl)
2 tsk bikarbonat
3 tsk salt
2 tsk fiberhusk
5 dl turkisk eller grekisk yoghurt


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt yoghurten.
Låt stå och svälla i ca 20
Forma bollar med blöta händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Tryck till dem något och pensla dem med yoghurt
Strö lite havregryn ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.




Here I come with my bread tips again, haha.
This is so simple and goes fast, and is, despite it’s few ingredients, the favorite right now of the ones I have baked so far.
My boyfriend agrees!


About 12 buns

Ingrediens:

10 dl coarse rye flour
4 dl oatmeal (or oats mixed into 2 dl flour)
2 teaspoons bicarbonate
3 teaspoons salt
2 teaspoons psyllium husk
5 cups of fat natural yogurt

Do this: Set the oven to 250 degrees
Mix the dry ingredients and add the yogurt.
Let stand and swell for about 20

Shape to buns with wet hands and place on a sheet of baking paper
Press the buns slightly and brush them with yogurt
Sprinkle some oatmeal on top
Bake in the middle of the oven for 10-12 minutes




2 kommentarer

  1. Anita Merrild

    Hej, har inte bikarbonat hemma! Kan jag ersätta det med natriumbensonat? Tacksam för svar. Mvh Anita

    • johannahsundberg (inläggsförfattare)

      Hej!
      Natriumbensoat verkar vara något som används som konserveringsmedel, och får således en annan effekt än bikarbonat. 🙂
      Men bakpulver går bra att ersätta med!

Lämna ett svar till Anita Merrild Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.