Sockerfri och glutenfri smulpaj med enkel vaniljsås






Den här pajen har jag gjort säkert fem gånger de senaste veckorna, med olika sorters bär.
Perfekt att slänga ihoo snabbt när man är sugen på något sött.
Har man som jag en massa bärbuskar alldeles utanför dörren så underlättar det ju. 😀


Ingredienser 1 paj:

500 g valfria bär
200 g smör
2 dl mandelmjöl
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
2 msk fibersirap eller sukrin gold
1/2 dl sötströ
En nypa salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader
Strö ut bären i en större ugnsform
Blanda ihop alla ingredienserna noga och klicka ut degen jämnt över bären
Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin färg (ca 15 minuter)


Vaniljsås (4-6 portioner):


3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 tsk vaniljpulver
1/2 dl sötströ


Gör så här:

Vispa grädden fast
Blanda sedan ner resten av ingredienserna och rör till en jämn smet


Servera!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb