Spröd glutenfri pizzabotten på durramjöl

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore







Jag fortsätter att experimentera mig fram i den glutenfria djungeln.
För det är verkligen en djungel!
Igår testade jag för första gången att baka med durramjöl.
Durramjöl är ett fullkornsmjöl rikt på fibrer och mineraler, det har bra bakegenskaper och det är det glutenfria mjöl som kanske är mest likt vetemjöl.
Resultatet av gårdagens pizzabakning blev så pass bra så här kommer det.


En plåt


Ingredienser:


1 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
4 dl durramjöl (finns här)
1 msk fiberhusk
2 tsk salt


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ihop ingredienserna och knåda degen till en boll och lägg den på ett bakplåtspapper
Kavla ut degen så den täcker hela bakplåtspappret, så tunn som möjligt för att få till den där knaprigheten likt vanlig tunn pizzabotten
(Man får ha lite tålamod då glutenfri deg inte är lika lättjobbad som degar med gluten)
Lägg bakplåtspappret på en plåt och förgrädda i 10 – 15 minuter


En superenkel tomatsås görs på en halv förpackning passerade tomater, ett par matskedar tomatpuré, några vitlöksklyftor, salt och oregano
Och så på med valfri fyllning och grädda tills osten har smält ordentligt.


Namnam! Som min lille son säger för jämnan. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb