Glutenfria pannkakor med vanilj, kanel och kardemumma
Så enkelt och SÅ gott!
Jag tycker att de smakar i princip som vanliga pannkakor.
Om det verkligen är så eller om jag tycker så för att det var en evighet sedan jag åt vanliga pannkakor, det kan jag inte riktigt svara på utan det får väl ni avgöra. 😀
Magiskt goda är de hur som helst.
4-6 st (beroende på hur tjocka man vill ha dem)
4 ägg
3 dl mjölk
50 g smält smör
1 msk fiberhusk
1/2 dl glutenfritt mjöl (jag använde teffmjöl)
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
2 krm salt
Vispa ihop alla ingredienserna utom smöret.
Smält smöret och låt det svalna något, och häll sedan ner det i smeten lite i taget under omrörning.
Låt smeten stå ett litet tag.
Stek på medelvärme i rikligt med smör
Vispa i smeten några sekunder innan varje pannkaka ska gräddas, då det är lätt att fiberhusket klumpar ihop sig annars.
Servera med valfritt ”pålägg”.
Dessa går fint att göra till LCHF-pannkakor, då skippar man bara mjölet.
Enjoy!
So simple and SO good! I think they taste basically like regular pancakes. If they really do or if I think so because it was an eternity since I ate regular pancakes, I can not really answer, I guess it’s something for you guys to decide. 😀
They are magically tasty anyway.
4-6 pancakes (depending on how thick you want them)
4 eggs
3 dl milk
50 g melted butter
1 tablespoon psyllium husk
1/2 dl gluten-free flour (I used teff flour)
1/2 teaspoon vanilla powder
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon cardamom
A pinch of salt
Whisk together eggs and milk, then add the melted butter and the rest of the ingredients
Fry on medium heat in plenty of butter Whisk in the batter for a few seconds before baking each pancake, it is easy for the fiber husk to clump together otherwise.
Serve with any ”spread”.
These can be made into LCHF pancakes, then you just skip the flour.
Enjoy!