Glutenfria (lchf) crepes med räkfyllning






Hur gott är inte crepes?!
Och inte blir de mindre goda som glutenfria. Tycker då jag. 🙂

Ca 4 portioner


Ingredienser:

4 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g smält smör
1 msk fiberhusk
1 kg räkor med skal
En burk sikrom (kan hoppas över)
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 dl naturell färskost
1/2 rödlök
Några nypor dill, färsk eller fryst
1 msk pressad citron
2 dl riven ost, exempelvis hushållsost eller prästost
Salt och svartpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna utom smöret.
Smält smöret och låt det svalna något, och häll sedan ner det i smeten lite i taget under omrörning.
Låt smeten stå ett litet tag.
Grädda 4 stycken pannkakor i smör på medellåg värme.
Man kan få vispa lite mellan varje gräddning, för att motverka att fiberhusken klumpar sig.
Pannkakorna är känsligare och har lättare att gå sönder än ”vanliga” pannkakor, så man får vara försiktig och ha lite tålamod.
Låt pannkakorna svalna.


Skala räkorna och lägg i en skål.
Finhacka löken och dillen.
Blanda i crème fraiche, färskost och ev sikrom.
Blanda ner citronsaften och salta och peppra sparsamt.


Lägg fyllning i varje pannkaka, rulla ihop dem och strö på ost.
Lägg crepesen i en ugnsform och grädda i ca 8-10 minuter, tills osten har smält.



2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb