Saftig mjuk pepparkaka – glutenfri och sockerfri
Mjuk pepparkaka är en av mina absoluta favoriter när det kommer till mjuka kakor.
Denna kaka gjorde jag nyligen, och det finns risk för att jag kommer hinna göra den några gånger till innan julen är här, för den är så goood. 😀
Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
2 ägg
2 tsk bakpulver
150 g smör
1 1/2 dl grädde
1 dl sötströ
1/2 dl sukrin gold
2 msk kanel
1 1/2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor.
Vispa ägg, sötströ och sukrin gold, gärna med elvisp, till en fin smet.
Häll i mjölblandningen, grädden och smöret och vispa lite till.
Häll smeten i en smord rund, normalstor form (det funkar så klart med en avlång brödform eller annan form också, men då stämmer kanske inte gräddningstiden) och grädde i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Ha gärna mer tålamod än vad jag hade, haha, och låt kakan svalna och ”sätta sig” lite innan servering, lätt hänt att den smular sönder annars och den blir godare!
Soft gingerbread is one of my absolute favorites when it comes to soft cakes.
I made this cake recently, and there is a ”risk” that I will have time to make it a few more times before Christmas is here, because it is so goood. 😀
Ingredients: 3 cups almond flour
2 eggs
2 teaspoons baking powder
1/2 tablespoon psyllium husk
150 g butter
1 1/2 dl whip cream
1 dl stevia sugar
1/2 cup sukrin gold sugar
2 tablespoons cinnamon
1 1/2 teaspoons cardamom
1 teaspoons ginger
1 teaspoons clove
Do this: Set the oven to 175 degrees. Melt the butter and let it cool down. Mix flour, baking powder and spices. Whisk eggs, stevia sugar and sukrin gold, preferably with an electric whisk.
Pour in the flour mixture, whip cream and butter and whisk a little more.
Pour the batter into a greased round, normal-sized form (this of course works with an elongated bread form or other form as well, but then the baking time may not be correct) and bake in the lower part of the oven for 35-40 minutes.
I would recommend you to have more patience than I had, haha, and let the cake cool of a bit before serving, the risk is that it crumbles otherwise and it taste better!