Ugnspannkaka glutenfri






Nu har det varit mycket receptinlägg (jag ska skriva mer om annat framöver), men matlagning och bakning tar upp en stor del av min tid så här i karantäntider, så då blir det naturligt att mat och bak tar upp en stor del av bloggen just nu också. 🙂

Om jag visste hur lätt det är att göra en god glutenfri ugnspannkaka så hade jag gjort det för länge sedan!


Ingredienser:


3 ägg
3 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 – 1 tsk salt
1-2 tsk kanel förhöjer smaken
300 g bacon av något slag (valfritt), jag använde kalkonbacon


Tillbehör: Jag kör på en klick vispad grädde och sockerfri jordgubbssylt.
Jag rekommenderar denna samt
denna jordgubbssylt utan tillsatt socker.


Gör så här:


*Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop alla ingredienser och vispa ordentligt, gärna med elvisp, till en slät smet
*Skär baconen i små bitar och strö ut det i en smord långpanna, ca 20 × 30 cm, och låt vara i ugnen i ungefär 5-10 minuter, rör om då och då
Alternativt stek baconen lätt i stekpanna
*Häll smeten över baconen och grädda pannkakan i mitten av ugnen i 25-35 minuter
*Täck ugnsformen med folie mot slutet om pannkakan börjar få för mycket färg




*Låt gärna pannkakan svalna av något och ”sätta sig” innan servering



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb