Baconpaj med champinjoner – glutenfri








Jag har fått någon jäkla dille på bacon den senaste tiden.
Jag äter egentligen inte speciellt mycket rött kött, och än mindre processat kött, så jag vet inte riktigt vad som har hänt nu… 😛
Jag har dock haft lågt järnvärde till och från de senaste åren, så jag vet inte, kanske försöker kroppen säga mig någonting? Haha.
Hur som helst, jättegod paj!
Som jag kommer att göra om i olika varianter.


Ingredienser:


Pajdeg

6 dl glutenfritt mjöl (jag använde 3 dl fullkornsrismjöl och 3 dl hirsmjöl)
200 g rumsvarmt smör
6 msk vatten
1 msk fiberhusk
1 1/2 tsk salt


Fyllning

3 paket bacon
7-8 färska champinjoner
1 gul lök
6 ägg
5 dl mjölk
3 dl riven ost (gärna en lagrad sort eller hälften lagrad och hälften mild)
En nypa salt
2 krm svartpeppar


Gör så här:


*Sätt ugnen på 225°
*Blanda ihop alla ingredienserna och knåda till en smidig deg
*Tryck ut pajdegen i en bakplåtsklädd avlång pajform eller ugnsform, ca 30×20 cm
Degen ska täcka både botten och kanterna
*Låt pajdegen stå i frysen medan du gör i ordning pajfyllningen


*Hacka lök, bacon och svamp och fräs i stekpanna
*Nagga pajdegen med en gaffel innan den förgräddas i mitten av ugnen i ca 10 minuter
*Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i lite salt, peppar och den rivna osten
*Bred ut baconen, svampen och löken på pajdegen och häll äggstanningen över
*Grädda i mitten av ugnen i 15-25 minuter
(Tiden kan variera något beroende på ugn och val av mjöl, så det är bra att hålla lite koll)



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb