Krämig grillsallad med kålrot och äpple






Jag var nyligen på grillmiddag hos en kompis, och hon hade gjort en fantastiskt god potatissallad!
Jag funderade sedan på hur man skulle kunna göra om den till en lågkolhydratvariant, med kolhydrater som inte höjer blodsockret lika kraftigt och fort.
Svaret var kålrot! Hur suveränt gott som helst.
Idag är andra dagen i rad som vi äter den salladen här hemma. 😋
Så himla fräscht och smarrigt till grillat.


Recept på en stor skål sallad (ca 6-8 portioner)


Ingredienser:


1 kålrot
1 gurka
2 normalstora paprikor
1 påse sallad (typ babyspenat eller grönkål)
En knippe rädisor (ca 10-15 st)
2 stora äpplen eller 3-4 små (gärna så saftiga och syrliga som möjligt)
250 g crème fraiche
500 g kesella kvarg
3 msk majonnäs (kan hoppas över om man vill undvika vitt socker, alternativt att man gör en egen men det är det ju lite jobb med.
Annars kan man helt byta ut majonnäsen mot 1 1/2 tsk sötströ, för att ge en mild söttma till salladen)
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
En halv citron
Salt
Peppar


Gör så här:


*Skala, skölj och skär kålroten i små tärningar
*Koka kålroten tills den har blivit mjuk men inte mosig (20-40 minuter)
*Finhacka gurka, paprika och äpplena och lägg i en stor skål
*Skär rädisorna i tunna skivor och blanda i tillsammans med salladsbladen
*Häll i crème fraiche, kesella kvarg, majonnäs (eller sötströ) och olivolja
*Skala vitlöksklyftorna och pressa i dem
*Kläm ur citronsaften över salladen
*Smaka av med salt och peppar
*Lägg i den avsvalnade kålroten
*Låt gärna stå i kylen ett par timmar innan servering



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb