Glutenfri löjromspizza






Jag blev så sugen på löjromspizza igår, jag tycker kombinationen med pizzabotten, löjrom och crème fresh är helt otroligt god!
Som en dröm för smaklökarna.


Det här receptet ger två stycken runda pizzor.


Ingredienser degen:


25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
3 dl rismjöl eller fullkornsrismjöl
2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt


Ingredienser topping:


200 g riven parmesan eller västerbottenost
1 1/2 dl färsk finhackad dill
1 dl finhackad rödlök
250 g crème fresh
160 g löjrom
Ett par nypor flingsalt
1 krm svartpeppar
1/2 citron


Gör så här:


* Smula ner jästen i en bunke

* Värm vattnet till fingervarmt (ca 37 grader) och blanda tills jästen har smält

* Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen rejält

* Låt degen vila under en kökshandduk i ca 30 minuter

* Sätt ugnen på 225 grader

* Kavla ut degen till två runda bottnar och lägg dem på varsin bakplåtsbeklädd plåt
Använd lite rismjöl eller bovetemjöl till utbaket om det behövs
(Jag brukar kavla ut degen direkt på bakplåtspappret, så slipper man flytta dem och riskera att de går sönder)
Jag tycker det är godast när botten är så tunn som möjligt för jag gillar när den blir lite småknaprig, men det är ju en smaksak

* Bre ut några matskedar creme fraiche på varje botten

* Strö ut osten ovanpå

* Grädda varje pizzabotten i mitten av ugnen i 10-15 minuter (det varierar ju lite beroende på hur tjock botten är)


* Låt bottnarna svalna lite

* Klicka ut löjromen och resten av crème freshen

* Strö över rödlök, dill samt flingsalt och svartpeppar och pressa över några droppar citron

* Njuuuuut



2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Blogghubb