Glutenfria chili cheesebollar






Jag älskar chili cheese, ni vet de där små friterade ostfyllda bollarna som man kan köpa på snabbmatsställen som McDonalds och Frasses?
Jag gjorde en glutenfri variant igår som blev jättegod, de uppskattades av både mig och sambon.
Vad Alexander tyckte kan jag inte uttala mig om för han vägrade smaka, som med mycket mat nu för tiden, haha.


Recept (15-20 stycken)


Ingredienser fyllning:


3 dl finriven ost

200 g (ca 8 skivor) hamburgerost cheddar

1/2 dl finhackad chili eller inlagd jalapeño (alternativt ett par msk chiliflakes)

0,5 dl crème fraiche

1 krm salt


Frityrsmet:


1 dl rismjöl eller rårismjöl

1 dl mjölk

2 ägg

1 krm salt


Panering:


ca 3 dl pofiber


Fritering:


Olja (jag använder alltid olivolja)


Gör så här:


* Finriv osten

* Bryt eller skär hamburgerosten i små bitar

* Finhacka jalapeñosen eller chilin

* Blanda allting med crème fraiche och salt

* Forma till små bollar

* Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt till en smet

* Häll ut pofiber på en stor tallrik eller i en skål

* Doppa ostbollarna först i frityrsmeten och rulla dem sedan ordentligt i pofiber
Det ska vara så mycket pofiber som möjligt på bollarna, är det för lite någonstans är det lätt att set rinner ut ost under friteringen/stekningen
(Det misstaget gjorde jag med mina första ostbollar)

* Värm oljan i en tjockbottnad kastrull
Ta så pass mycket olja att den åtminstone täcker botten helt

* Lägg ner några ostbollar åt gången

* Fritera i några minuter, tills de har fått lite färg
(Men passa så att inte osten rinner ut)

* Lägg ostbollarna rikligt med hushållspapper så att de får rinna av



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb