Ugnsbakad paprika med två olika fyllningar






En av mina absoluta favoriter när det kommer till LCHF-mat är tveklöst denna fantastiska rätt, eller vad man ska kalla dessa.
Så enkelt, så sanslöst gott samt mättande.
Jag och sambon åt detta som fredagsmiddag och vi bestämde en fyllning var. (Jag tog baconröran. 😋)


Ingredienser (4 paprikor):

4 stora paprikor, gärna sådana som kan stå upp av sig själv (ekologiska är att föredra)
1 dl riven västerbottenost eller parmesanost
Ett par msk olivolja
Några stora salladsblad


Köttfärsröra:

200 gram nötfärs
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
3 msk crème fraiche
1 tsk soja (jag använder denna glutenfria)
1 tsk sötströ eller ett par steviadroppar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Några krm chiliflakes


Bacon och svampröra:

1 paket bacon
125 g färska champinjoner
1 knippe persilja
2,5 dl crème fraiche
Några droppar citronsaft
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar


Gör så här:

* Skölj paprikorna noga (särskilt om de inte är ekologiska)

* Skär av toppen, ta ur kärnhuset ur paprikan och skölj bort kvarvarande kärnor

* Gnid in paprikorna i olivolja

* Fräs löken, vitlöken och köttfärsen i en skvätt olivolja i några minuter

* Tillsätt soja, salt, svartpeppar, stevia och chiliflakes och stek i ytterligare några minuter

* Dra bort stekpannan från plattan och blanda i crème fraichen

* Fyll två av paprikorna med köttfärsröran

* Skär bacon och champinjoner i mindre bitar

* Hacka persiljan och lägg den i en skål

* Stek baconet tills det har blivit lite knaprigt

* Lägg baconet i skålen med persiljan

* Stek svampen i smör tills en del vätska har släppt

* Lägg svampen i skålen med baconet och persiljan

* Blanda ner crème fraiche, några droppar citronsaft samt salt och svartpeppar

* Fördela röran i de andra två paprikorna

* Riv osten och fördela den över de fyra paprikorna

* Grädda på 225 grader i nedre delen av ugnen i 20, 25 minuter

* Dekorera med salladsblad



2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb