Ostskal till tacos






Ibland när vi äter tacos här hemma så kör vi med stora salladsblad istället för de traditionella tacoskalen.
Jag tycker det funkar superbra, så fräscht och även mättande (åtminstone efter ett par stycken. 😉)
När vi känner för något ännu matigare men ändå vill köra low carb så kör vi på dessa ostskal.
SÅ goda! Till och med matkräsna Alexander gillar dem. 😁


Receptet ger ca 10-15 stycken.


Ingredienser:


200-300 g riven ost (jag använde ca hälften vanlig mild hårdost och ca hälften västerbottenost för jag ville ha lite kraftfullare smak)
Eventuellt valfri krydda (exempelvis lite salt, peppar, chilipulver eller paprikapulver)


Gör så här:


* Sätt ugnen på 200 grader

* Riv osten och blanda den (om så önskas) med valfri krydda/kryddor

* Forma osten till någorlunda runda högar på en plåt med bakplåtspapper

* Ha gott om plats mellan varje hög (två plåtar kan behövas), så inte osthögarna smälter ihop med varandra

* Grädda i 10–15 minuter
Osten kan gärna få lite färg men inte för mycket för då smakar den beskt

* Ställ ett ugnsgaller över diskhon

* Lyft ostplättarna försiktigt med en spatel och häng dem över två av gallerpinnarna, för att forma rätt form
(ELLER använd en stekspade och lyft över ostplättarna till en kavel så att de får formas efter den.)

* Låt dem svalna helt innan de fylls upp med godsaker. 😋



2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb