Krämig räkgryta med sting






Den här räkgrytan gjorde jag till middag idag, och den avnjöts med shiratakinudlar som är ett bra tillbehör om man går på någon form av LCHF, eller helt enkelt bara vill ha lite mindre kolhydrater någon måltid.
Den här grytan är superenkel och snabb att göra, perfekt i vardagsstressen.


Receptet räcker till två större portioner, eller fyra små.
Det beror ju lite på hur stor man är i maten, jag och sambon slukade detta under en måltid. 😆


Ingredienser:


200 gram stora räkor utan skal (typ vainamoräkor)
400 ml kokosgrädde
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor paprika
1/2 – 1 färsk chili
2 1/2 msk chilisås (jag kör på osötad chilisås från Felix)
3 msk soja (exempel denna eller denna glutenfria glutenfria)
1 msk sötning (till exempel sötströ eller sukrin gold)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk gul curry
1 tsk svartpeppar
1/1 – 1 tsk salt


Gör så här:


*Finhacka lök, paprika och chili och fräs i olja i stekpanna ett par minuter
*Skala vitlöksklyftorna och pressa i
*Häll i resten av ingredienserna utom räkorna
*Låt såsen stå och puttra på medelvärme en stund, åtminstone 10 minuter
Såsen kommer att vara vattnig först, men ska ta ihop sig
*Dra bort stekpannan från spisen vänd ner räkorna i såsen
De ska inte koka, då blir de lätt sega i konsistensen
*Servera med valfri pasta eller ris



4 kommentarer

    • johannahsundberg (inläggsförfattare)

      Gör det! 😃
      Så smarrigt om man gillar räkor med lite hetta. 😋

    • johannahsundberg (inläggsförfattare)

      Ja det är supergott och en stor fördel att det går så fort att tillaga! 😃👌

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb