Krämig pastasås med tomat och bacon
Det här slängde jag ihop till mig och sambon ikväll – en jätteenkel krämig pastasås med tomat och knaperstekt bacon.
Till såsen käkade vi pasta gjord på röda linser. 👌
Den här såsen är jättegod att äta vegetarisk också, och jag hade först tänkt att köra på det då jag försöker få in mer vegetariska alternativ i min kost.
Sambon ville dock ha bacon i, så what to do? 😅
Receptet är för två personer.
Ingredienser:
1 paket bacon (kan som sagt hoppas över)
2 dl grädde (jag använde kokosgrädde men det funkar fint med vanlig)
1/2 dl hackade champinjoner
1 msk tomatpuré
1/2 – 1 färsk chili
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk osötad ketchup
1 dl passerade tomater
1 tsk salt
1/2 – 1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 tsk smoked paprika (pulver)
Gör så här:
*Skär baconen i mindre bitar och tillaga i ugnen alternativt stek dem i stekpanna
*Finhacka lök och chili och fräs i olja i stekpanna ett par minuter
*Hacka champinjonerna och lägg i
*Skala vitlöksklyftorna och pressa i
*Släng i resten av ingredienserna utom baconen
*Låt såsen stå och puttra på medelvärme en stund, åtminstone 10 minuter
Såsen kommer att vara vattnig först, men ska ta ihop sig
*Släng ner baconen när såsen är färdig (jag brukar låta baconen droppa av lite på hushållspapper innan)
*Servera med valfri pasta eller ris
*Njuuut!