Glutenfria tunnbrödsrullar med knaperstekt bacon och färskost









Tunnbrödsrullar är något av det godaste jag vet när det kommer till plockmat.
Dessa tunnbrödsrullar är himmelska! 😋
Tunnbrödet tillagas enkelt i stekpanna.


8-10 stycken tunnbröd


Ingredienser till degen:


1/4 paket jäst
25 g smör
1/2 msk fiberhusk
1,75 dl mjölk
1/2 msk sötströ
1/4 tsk salt
Ca 6 dl glutenfri mjölmix (jag använder Finax, om man kör med någon annan sort kan det hända att man måste justera mängden mjöl)
Lite mjölmix till utbakning


Ingredienser till fyllningen:


*3 – 4 paket bacon
*4 paket färskost (jag använde två st Philadelphia vitlök och örter och två Philadelphia pepparrot)
*3 msk hackad persilja


Gör så här:


*Smula ner jästen i en bunke


*Värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader


*Häll i mjölken i bunken med jästen och blanda om tills jästen har löst upp sig


*Smält smöret och låt det svalna något innan det hälls ner i bunken


*Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl


*Låt degen jäsa under kökshandduk i 30 minuter


*Skär baconen fint och tillaga dem i ugnen alternativt i stekpanna


*Hacka persiljan


*Blanda ihop färskosten och släng ner persiljan och baconen (Jag brukar låta baconen droppa av lite på hushållspapper först)


*Knåda degen på mjölat bakbord


*Dela degen i 8 – 10 bitar


*Kavla ut varje del till en rund kaka, så tunnt som möjligt men ändå så att de får plats i stekpannan


*Nagga kakorna  med en gaffel och grädda dem i en torr stekpanna i 1 – 2 minuter på varje sida


*Låt bröden svalna innan du brer på fyllningen


*Bre på ett lagom tjockt lager med fyllning på bröden


*Rulla ihop dem och skär dem i ca 5 cm tjocka delar


*Njuuut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb