Glutenfria tunnbrödsrullar med knaperstekt bacon och färskost
Tunnbrödsrullar är något av det godaste jag vet när det kommer till plockmat.
Dessa tunnbrödsrullar är himmelska! 😋
Tunnbrödet tillagas enkelt i stekpanna.
8-10 stycken tunnbröd
Ingredienser till degen:
1/4 paket jäst
25 g smör
1/2 msk fiberhusk
1,75 dl mjölk
1/2 msk sötströ
1/4 tsk salt
Ca 6 dl glutenfri mjölmix (jag använder Finax, om man kör med någon annan sort kan det hända att man måste justera mängden mjöl)
Lite mjölmix till utbakning
Ingredienser till fyllningen:
*3 – 4 paket bacon
*4 paket färskost (jag använde två st Philadelphia vitlök och örter och två Philadelphia pepparrot)
*3 msk hackad persilja
Gör så här:
*Smula ner jästen i en bunke
*Värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader
*Häll i mjölken i bunken med jästen och blanda om tills jästen har löst upp sig
*Smält smöret och låt det svalna något innan det hälls ner i bunken
*Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl
*Låt degen jäsa under kökshandduk i 30 minuter
*Skär baconen fint och tillaga dem i ugnen alternativt i stekpanna
*Hacka persiljan
*Blanda ihop färskosten och släng ner persiljan och baconen (Jag brukar låta baconen droppa av lite på hushållspapper först)
*Knåda degen på mjölat bakbord
*Dela degen i 8 – 10 bitar
*Kavla ut varje del till en rund kaka, så tunnt som möjligt men ändå så att de får plats i stekpannan
*Nagga kakorna med en gaffel och grädda dem i en torr stekpanna i 1 – 2 minuter på varje sida
*Låt bröden svalna innan du brer på fyllningen
*Bre på ett lagom tjockt lager med fyllning på bröden
*Rulla ihop dem och skär dem i ca 5 cm tjocka delar
*Njuuut!