Johans nyheter

” D G S 12″ Tydlighet !

Under måndagens kommunstyrelse förtydligade majoriteten i Vännäs att de vill ha kvar byaskolorna genom att: prioritera investeringarna i Bråns skola, projektera en förskoleavdelning till Tväråbäcks skola, uppmuntra ekomatsprojektet i Pengsjö skola.

Oppositionen i Vännäs verkar ha övertygats om majoritetens avsikter, men det finns de som vill hålla liv i debatten om osäkerhet och därför utelämnar fakta. Bevakningen från media är väldigt ojämn och det är bara att beklaga. Att inte beskriva majoritetens förtydligande kring byaskolorna är anmärkningsvärt. Kommunmedborgarna får inte ta del av vad som beslutas utan enskilda åsikter.

Vad gäller högstadiet så har vi sedan ett par år ställts inför fakta kring vikande elevunderlag och har under de senaste åren tillfört skolan betydliga summor för att upprätthålla nuvarande struktur. Förvaltningen har genomfört genomgripande utredningar som visar på svårigheterna med att behålla nuvarande två högstadier utan att fortsätta tillföra extra medel till skolan.

Vartefter har förvaltningen matats med nya utredningsförslag och oppositionen vill nu fortsätta med detta. Det kommer alltid att finnas nya utredningsförslag, så länge man inte vill inse fakta. Skolan i Vännäs behöver ett beslut snarast för att få arbetsro och planera inför hösten.

Vi är i ett detta läge att ett högstadium täcker behoven och har därför beslutat föreslå kommunfullmäktige att alla elever i åk 7-9 från hösten 2010 ska gå på Hammarskolan.

 

Johan

7 kommentarer

  1. Kalle Anka

    Hej!
    Kan du för en gångs skull ge ett ärligt svar på frågan: Har ni planerat att stänga Pengsjö skola under nästa mandatperiod?

  2. Fredrik

    Hej Kalle Anka.Jag är säker på att du inte får något svar.Och får du ett så är det oärligt.Jag tror att Johan är sändare ej mottagare.Hoppas han får avgå snart.

  3. Kale Anka

    Hej Fredrik, du har säkert rätt. Jag erkänner också att jag var en av dem som lade min röst på detta parti i senaste valet (men då var det ett annat kommunalråd)
    Efter den här förnedringen var det för sista gången = ”uppmuntra ekomatsprojektet i Pengsjö skola”. Att det skulle rädda skolan. Tror kommunalrådet att vi fullständiga idioter i den här kommundelen?

  4. Vännäsbo

    Hej Kale Anka
    Tror du verkligen att det är ekomatprojekt som bevarar Pengsjö skola? Ett sådant påstående bevisar att du inte vet vad du skriver om.

  5. Kalle Anka

    Nej Vännäsbo, jag tror inte på det och knappast någon annan heller. Men kommunalrådet vill med sina floskler i inlägget få oss att tro det.
    Däremot hade vi kunnat tro på ett ärligt svar. Om partiet vill stänga Pengsjö skola, SÅ SÄG DET DÅ! Då kan vi lugnt rösta på alternativet som vill ha kvar skolan.
    Det är likadant med de andra byskolorna. Inga bindande löften, bara en massa fina men tomma ord.
    Det verkar inte finnas någon ärlighet och moral kvar i partiet sedan Matts drog sig tillbaka.

  6. Gustav

    Lös problemet! Flytta till Vindelns kommun! Det är väl ingen dans på rosor här heller och mjölken lär väl kosta ungefär lika mycket som i Vännäs, men när vi flyttade till Tvärålund fick vi i alla falla klara besked om byskolans framtid.
    Vi har också blivit väl mottagna av byborna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.