Johans nyheter

” D G S” del 13 Fullmäktige äntligen!

Äntligen är det dags! Nu kommer efterlängtade besluten.

Vårt förslag om byaskolornas överlevnad lär gå igenom. Vårt förslag om en högstadieskola, lär också finna majoritet. Det hoppas jag verkligen då allt annat vore väldigt olyckligt och svårt för förvaltningen och förstås inte minst för eleverna och deras situation.

Trist med alla försök från företrädesvis några inom centern att skapa otrygghet kring vår inställning i byskolefrågan, när vi faktiskt aldrig sagt annat än att de ska vara kvar. Vi i S + V var ute med ett pressmeddelande tidigt, där vi tydligt visade våra avsikter.

Kul däremot att läsa i senaste numret av Dagens samhälle där S-majoriteten i Smedjebacken lyckats vända dåliga prognoser för befolkningsutvecklingen med hjälp av just byaskolor- precis vår tanke!

Vidare kommer också beslutet om kostverksamheten upp. Det flesta tillagningsköken kvar och fortsatt utredning kring en huvudman och ev. extern leverantör av måltiderna till Rick-Müller. Äntligen kommer vi till beslut! Vi avvaktar besluten om utbyggnad av Vängårdens kök då vi inte fastställt skolorganisationen.

Nu gäller det för alla inblandade att hjälpas åt att marknadsföra vår kommun så att vi blir fler. Det finns plats för fler, det vi behöver inledningsvis är mer förskoleplatser. Men det jobbar vi på. Beslut vid nästa fullmäktige förhoppningsvis.

Då hoppas jag också att besluten om satsningen på ungdomar och föreningarna kommer. Det kommer snarast upp i kommunstyrelsen och innebär som sagt ytterligare satsningar på unga i Vännäs.

Det blir en spännande vår i Vännäs.

Det goda samhället

7 kommentarer

  1. Kalle Anka

    Jag frågade redan i kommunalrådets förra inlägg om socialdemokraterna tänker stänga Pengsjö skola under nästa mandatperiod.

    Jag har fortfarande inte fått något svar. Varför?
    Däremot har det stått i VK att borgarna lovat att behålla samtliga byskolor om de får makten efter höstens val.
    Då har vi i alla fall ett säkert alternativ att rösta på. Det är kanske gott nog

  2. Kalle Anka

    Det står i VK att alla byskolor får vara kvar i Vännäs kommun. Är det sant?
    Därför ställer jag om frågan till Johan Söderling: Lovar du på heder och samvete att socialdemokraterna inte kommer att lägga ned Pengsjö skola under nästa mandatperiod?

  3. Fredrik

    Hej Kalle.Du har fortfarande inte fått svar.Inget ovanligt när det gäller Johan.Jag tror du blir mer chokad om du får ett.Själv så har jag ställt ett antal frågor i ett års tid nu till Johan men inte fått något svar.Jag ringde upp honom för ett år sedan och han lät inte speciellt vänlig kan jag säga.Kör hårt Kalle.Johan tycker att de andra partierna skapar otrygghet men i själva verket så är det han och hans parti som skapar otrygghet bland barnen i Vännäsby skola.Prata med barnen Johan!

  4. johan Söderling

    Jag har svårt att svara på frågor från anonyma personer.Jag tycker det hör till att säga vem man är. Vad gäller svar till ”Fredrik” så har jag till honom att jag gärna träffas och reder ut det han tycker jag gjort honom. Han har sagt att han hellre vill skriva av sig än att ses. Jag tolkar det som han inte är intresserad av att reda ut vad han nu tycker illa om.
    Vad gäller byaskolor beslöt vi i måndags att behålla byskolorna.Vi vill verkligen behålla byskolorna och beslutade därför om åtgärder för att visa vår vilja och om möjligt säkerställa elevunderlaget långsiktigt.

  5. Kalle Anka

    Johan Söderling, du säger bara det som redan har stått i VK. Min fråga löd:Lovar du på heder och samvete att socialdemokraterna inte kommer att lägga ned Pengsjö skola under nästa mandatperiod?

  6. Eriksson

    Kalle Anka: Du måste väl förstå att ingen människa kan lova något för all framtid. Framförallt inte en människa som representerar flera stycken andra och dessutom verkar i ett system som måste anpassa sig efter svängningar i samhället och andra partier.

    Att inbilla sig att enskilda politiker fattar beslut själva är naivt och oinsiktsfullt. Jag tror att du och många andra skulle dra stor nytta av en grundkurs i samhällskunskap och på vilket sätt Sveriges politiska system är uppbyggt.

    Har du sedan åsikter kring detta är det något som måste tas i rätt forum om du vill få till en förändring.

  7. Kalle Anka

    Lille Eriksson, tack för tipset. Men då tar jag för givet att även du går samma grundkurs för du verkar inte ha förstått att en enig borgerlighet har lovat just detta: Alla byskolor, inklusive Pengsjö skola, ska få vara kvar under hela nästa mandatperiod. Då vet jag som väljare vad som gäller när jag ska lägga min röst i kommunvalet.
    Ett litet tips Eriksson: Läs VK varje så att du får lite allmänbildning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.