Johans nyheter

Nyheter från Pengsjö.

Det var ett tag sedan jag var i Pengsjö.

Idag var det invigning av projektet  Ekonära mat i Pengsjö och jag var inbjuden att symboliskt sätta några potatisar tillsammans med eldsjälen och kocken Sussie.

Det var många som slöt upp och fick äta tortillias på skolan för att sedan gå ut och lyssna till projektledaren Marianne Sandström och hennes make Åke. Därefter fick jag ta vid och lyckönska alla barnen och byn till satsningen och förhoppningsvis en fortsättning efter projekttiden slut.

Min önskan är att denna satsning kan sprida sig vidare till andra skolor i kommunen. Ekomat och närproducerat är något som vi alla partier står bakom.

Mitt besök i Pengsjö kommer att fortsätta ända tills imorgon då vi är på klassutflyckt och jag sover över med klassen på Pengsjögården.

Allt är lugnt och stilla, ungdomarna har tagit ett dopp , ja inte alla men några vågade sig ut i dt kalla vattnet.

Brasan sprakar i öppna spisen och Pengsjön är vacker .

4 kommentarer

 1. Margareta Vigren

  Ja, det var intressant att delta i invigningen av matprojektet i Pengsjö! Det är fantastiskt vad kraft och energi det finns i byarna. Det kommer att bli intressant att följa projektets utveckling och förhoppningsvis se ringarna på vattnet: hur lokala odlare och företag anstränger sig för att kunna leverera till lokala kök. Sen är det ju viktigt att det utarbetas formalia för att klara reglerna för offentlig upphandling.Här finns mycket att göra för lagstiftningen.

 2. Kalle

  Till slut tvingades kommunalrådet bita i den sura s-stoltheten och masa sig till frihetens Pengsjö. Men de som var med dig väntar fortfarande på din och s-kolonins inställning till Pengsjö skola under nästa mandatperiod.
  Därför ställer jag frågan ännu en gång: Garanterar du Johan Söderling på heder och samvete att socialdemokraterna inte kommer att lägga ned Pengsjö skola under nästa mandatperiod?
  Det räcker med att kommunalrådet svarar JA eller NEJ

 3. elsa

  Varför svarar inte kommunalrådet på frågor i sin blogg Andra politiker gör ju det i sina bloggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.