Johans nyheter

Välkommen Emma!

 
Läser Emma blogg och kan konstatera att hon inte än är uppdaterad på politiken som förs i Vännäs och vad som händer redan. Listan jag kopierat från hennes blogg om vallöften är redan till största delen pågående. Mina kommentarer är införda i fet stil efter hennes. Jag hade alltså kunnat skriva nästan hela listan själv men med tillägget att detta vill vi socialdemokrater genomföra.
 
 
 
Vi kommer att:
 • Jobba för attraktiv kollektivtrafik i hela kommunen
 • Har någon missat min och vår kamp om pendeltågen!
 • Rusta upp och bygga ut cykelvägar
 • Vi kämpar hela tiden mot Trafikverket som ansvarar för de största stråken av cykelvägar!
 • Bygga Europas klimatsmartaste badhus i Vännäs
 • Lars  Liljas idé sen några år tillbaka!
 • Verka för att en biogasanläggning byggs i Vännäs
 • Vi socialdemokrater har sett till att vi redan har en förstudie om biogastillverkning i Vännäs och nya tankställen!
 • Värna kvaliteten inom barnomsorg och skola
 • En av våra viktigaste frågor. Ständigt aktuell då vi får öka inflyttning.
 • Jobba för fler unga i den demokratiska processen
 • Kolla dagspressen idag och se sossarnas och kommunens satsning på ungdomsutvecklare, i tjänstebeskrivningen ingår att få fler ungdomar med i den demokratiska processen genom bl.a. ungdomsombud.
 • Öka andelen ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat i äldreomsorgen, förskolan och skolan
 • Vi har helhjärtat startat arbetet mot mer eko-närproducerat genom att stötta ex. ekomat projektet i Pengsjö.
 • Skapa mötesplats för lokala matproducenter och konsumenter
 • Detta är nytt och positivt! Ett torg med möjlighet till försäljning av närproducerat?!
 • Satsa på en upprustning av närmiljön i tätorterna med grönområden, lekparker och tillgänglighet för alla i fokus
 • Här jobbar vi sossar och kommunen tillsammans med bl.a. kyrkan för att få fler promenadstråk. Vi har initierat möten för att "snygga" upp centrum. En fråga som redan är uppe, med andra ord. Vårt gemensamma vallöfte är ju en riktigt fin lekplats i Vännäs.
 • Ställa krav på att nya byggnader ska vara energisnåla
 • Alla kommande nyproduktioner kommer att ha de kraven. Men vi socialdemokrater har initierat en projekttanke om att gå ett steg längre och satsa på även det äldre fastighetsbeståndet och även lägga till energiproduktion . Vi vill också koppla satsningen till ett gymnasieprogram på Liljaskolan.
 • Införa differentierad taxa för sophämtningen
 • Här får du tydliggöra vad du menar?
 • Vårda och tillgängliggöra naturen för alla
 • Vi socialdemokrater jobbar med att bl.a. rusta upp vandringsleder och utveckla Middagsberget.
 • Satsa på jämställda löner i kommunen
 • Det finns en motion om mösterarbetsplatser i Vännäs från Sonja E + mig som fullmäktige tagit. Jag jobbar dessutom med att få större genomslag på jämställdehetssatsningarna som genomförs och kommer att fortsätta. Jämnställda löner är ett arbete som ska prioriteras.
 • Underlätta för företag som främjar en hållbar utveckling att etablera sig och växa i kommunen.
 • Jättebra tanke Emma. Du får gärna hjälpa till med hur?

 

Välkommen i det politiska arbetet Emma!

 

Johan

 

6 kommentarer

 1. Katarina Hampusson

  Hej Johan,
  bra att du belyser att det inte är kommunala nyheter (moderniseringar) i MPs program. Det enda tillägg jag skulle vilja göra är att i de flesta frågor i Vännäs kommunpolitik råder en bra samsyn och det är postiivt för oss alla.

 2. johan Söderling

  Svar till Katarina Hampusson (2010-09-11 09:04)
  Jo så är det. Vi har ett bra politiskt klimat i Vännäs. Sen är det så att oppositionen alltid vill påpeka vad som är deras initiativ och då tycker jag att det passar att peka på våra.

 3. Monica Wahlström

  Johan – du skriver inte så ofta här på bloggen, men denna gång desto bättre! Mycket bra att du gått igenom Mp:s förslag och hur det faktiskt ser ut. Tack – det är nog informativt för de flesta vännäsbor!

  Miljöpolitik är ju i väldigt mycket nationell politik (energiförsörjningen till exempel…). Det ska bli spännande att försöka få reda på vad Miljöpartiet i Vännäs vill göra i Vännäs. I alla frågor! Hoppas vännäsborna kan ha en bra bild innan det är valdags till kommunfullmäktige…

 4. Emma Vidmark

  Hej och tack för välkomnandet!
  Det är ju jättebra att så mycket är på gång. Även om jag förstås hellre vill se att alla skolbarn får ta del av mat liknande den i Pengsjö och att det måste mer än Middagsberget för att vara satsning på natur- och friluftsliv för att ge några exempel.

 5. Ulf Eriksson

  Johan, bra att du tydliggör vad som har hänt och vad som är på gång när det gäller att modernisera Vännäs och skapa en långsiktigt hållbar grön kommun. Mycket av det du beskriver stämmer väl med Centerpartiets vision om ”Gröna granna Vännäs”. Det är ju inte heller så konstigt då det mesta som du beskriver har kommit fram i partiöverskridande diskussioner som förts i både arbetsutskottet och i kommunstyrelsen. Samsynen har varit stor och vårt parti kan också stå för många av de svar som du har gett Emma i Mp.

 6. Hans-Inge Smetana

  Men Johan nu tar du i så du nästan spricker. Det är precis som Ulf skriver att mycket av det du anger som sossarnas idéer och tankar kommer från flera olika håll. Vill påpeka att mycket av det du radar upp har vi tillsammans kommit fram till antingen på ditt kontor eller i sammanträdesrummen där vi i KD varit aktiva. Tänker bl a på biogasen som vi beslutat tillsammans i Vänab m m. Så inte kan du ta åt dej all ära inte. :-)För är det så måste arbetssättet från oss andra förändras framöver och det gagnar inte Vännäs kommuns medborgare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.