Johans nyheter

Mycket har hänt.

Andra veckan på ”jobbet”!

Förra veckan var det lite lugnt. Många av medarbetarna hade fortfarande semester så kommunhuset var ganska lugnt. Men nu är det högtryck igen. Medborgare hör av sig med frågor. Kalendern fylls, på möten planeras. Jag besvarar mejl och skriver remissvar.

Idag på eftermiddagen tog jag och Sonja en tur runt i kommunen. Jag brukar göra så när tillfälle dyker upp.På en dryg timme hann vi besöka hur det går för förskolan Torpet tillbaka på ursprunglig plats i tillfälliga moduler (hann prata med ett par medarbetare, de är glada över att vara tillbaka och det mesta fungerar bra.), konstatera att Vegaskolans utemiljö städas av och grusytan jämnas till, att friidrottsplatsen vid Hammarskolan är uppsnyggad, visa Sonja var ”nya” förskolan planeras, arbetet med gång och cykelvägen utefter Västra Järnvägsgatan har börjat, att asfalteringen är gjord på bägge pendlarparkeringarna ( många hål i gator är också lagade), hur planerna ser ut på plats kring nybyggnation vid festplatsen i Vännäsby, att Umevägen förbi kyrkan i Vännäsby är underbart vacker väg till Vännäs köping ( vilket vi naturligtvis redan visste men nu när var det ett tag sedan man körde där och iom. avstängningen ses med den med lite annorlunda ögon), att badet efter uppsnyggning blev bra, att campingen har fått bättre vägar,konstatera att utemiljön på Lilja blev bra och att det ser snyggt ut.

Ja så kan en stund användas för att med egna ögon och öron få se och lyssna till vad som hänt under sommaren. sen finns det de som säger att inget händer?

Väl använd stund tycker jag!

Det blir fler utflyckter framöver när tillfälle yppar sig.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.