Breddas Twitter nu?

Har tagit några steg från nyhetsarbetet och studerar arbetet med sociala medier under en tid framöver. Intressant. Mycket är på gång, och säkert kommer det att märkas en del positiva nyheter för VK:s och vk.se:s läsare. Än är för tidigt att säga så mycket mer.

Noterar en intressant artikel i dag (se nedan) om sociala medier. Även om Twitter är litet, jämfört med Facebook, så är det ett viktigt verktyg med stort genomslag, enligt artikeln.

Twitter har breddats och föryngrats, från att hittills ha varit mest en lekplats för "eliten": politiker och mediefolk. Men alldeles säkert är det fortfarande väldigt mycket på just det viset, tror jag. Det märks inte minst på när det "stormar" i journalistkretsar – händelser som fullständigt går den breda allmänheten utanför Twitter förbi, om jag ska gissa.

En annan notering i artikeln är att av en halv miljon Twitteranvändare i Sverige är det bara 80 000 som verkligen skriver något. Ändå konstateras att Twitter växer kraftigt. Bland annat med allt fler unga, som skriver mer om sport och musik. Positivt!

Med fler ungdomar, taxichaufförer, lärare, verkstads- och sjukvårdsfolk från hela landet, inte minst norra delen, kommer en välbehövlig motvikt till storstads-mediebubblan på Twitter.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.