Retweet som gav hopp

Som webbredaktör har jag att välja på en mängd material att lyfta fram på olika sätt. Somligt styrs från nyhetscheferna, annat hittar jag eller kollegor och nyhetsbedömer själva som intressant. Vi vet en del av erfarenhet vad som brukar vara intressant för våra läsare, men ibland blir vi förvånade. Och det händer förstås att vi lyfter upp nyheter eller ämnen som vi inte tror kommer att bli några vidare ”klickfester” men som är intressant ur demokratisk eller samhällelig synvinkel. Sådant som man kan tycka att våra läsare borde känna till eftersom det handlar om, kanske tråkiga eller tunga, men viktiga saker.

Så när jag skickade ut följande tweet, hade jag inga andra tankar med det än att jag själv berörs väldigt djupt av de tragiska händelser som utspelar sig i Medelhavet. Jag vill att folk ska känna till detta. Så jag twittrade om det, när TT-telegrammet kom och jag lade på en bild från nyhetsbyrån för att illustrera de hemska förhållanden som råder för migranterna som vill ta sig in i Europa för att hitta ett bättre liv.

Och tweeten blev retweetad, inte bara en eller två gånger, utan sju. Det gjorde min dag. Det gladde mig, att folk berörs som jag av tunga nyheter som denna.

För ibland undrar man om folk i allmänhet mest orkar bryr sig om väldigt ytliga saker, som tjockleken på senaste iPhonen, tv-dokusåpor av tvivelaktig moralisk karaktär eller det senaste sportresultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.