Intervjuad

Jag har just blivit intervjuad av en niondeklassare, en tjej med stort intresse för journalistyrket.

Jag fick svara på cirka tio rappa frågor om det yrke jag valt. Frågor som inte nödvändigtvis behövde besvaras långrandigt, hellre kortfattat.

Frågor som: vad är det roligaste med att vara journalist? Vad är det sämsta? Har du varit med om någon särskild händelse som du minns extra? Och så vidare.

Det är uppfriskande att tvingas tänka efter, och kul att träffa någon som ser på journalistrollen med nyfikna ögon. Kanske är Vilma från Carlshöjdskolan journalist om några år?

Några av mina svar:

Roligast: Variationen, man lär sig mycket man inte visste och får träffa många människor och se nya platser.

Sämst: Stress och obekväma arbetstider.

Särskild händelse: Det tragiska mordet på ett litet barn på Tomtebo för några år sedan gör mig fortfarande tårögd när jag tänker på det.

2 kommentarer

  1. Svenskafröken

    Stort tack för att du tog dig tid att tala med en entusiastisk elev, det är så mycket värt när vi vuxna visar att ungdomarna räknas!

    • Jonas Redin (inläggsförfattare)

      Tack för uppskattningen! Det känns viktigt tycker jag också. Det tog ju knappt någon tid alls men är alltid kul. Tidigare år har jag försökt ta emot praoelever ibland också, men numera har jag en tjänst som gör att det är svårt att hinna med. Dessutom är jag inte ute så mycket på uppdrag där jag jobbar nu med webbsidan – inte lika spännande för praoelever…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.