Kontanthanteringen måste återinföras på bred linje!

Av , , Bli först att kommentera 5

Att alla vuxna människor sa förväntas kunna ta eret ansvar för sina handlingar, borde vara höjt över allt ifrågasättande?
Men alla dessa ockrande samvetslösa låneinstitut och spelbolag…….
Kortsiktiga blancolån med helt orimliga räntesatser och bondfångerier i alla nivåer, har också ett ansvar för att så många hamnar på ekonomiskt obestånd.

Lösningen ser vi i TV3:s program LYXFÄLLAN, nämligen att återgå från kontokort till kontanthantering!
Men vi har även en fruktansvärt slapp inställning hos våra riksdagspolitiker, när det gäller lagstiftning mot destruktiv ekonomisk verksamhet. Som alltid blir det samhällets minsta och sårbaraste som kommer i kläm av konsekvensernas järngrepp!

Att lagstifta mot det kontantlösa samhället, borde vara självklart för varje riksdagspolitiker, eller hur?

Bli först att kommentera

DET känns tryggt!

Av , , Bli först att kommentera 19

TV4 rappoterar med allvarligt darr på stämman, att tyska säkerhetspolisen kartlagt ett högerextremistiskt nätverk som planerat att göra statskupp i Tyska federationen!
polisen hade därför genomfört husransakningar hos ett stort antal personer i nätverket och på en av platserna hittat ”MINST ETT HEMMAGJORT VAPEN” !

hepp!

Alltså……och jag som varit orolig för att det svenska försvaret är underdimensionerat!
Men i det stora starka grannlandet bedöms att det går att göra statskupp ”MED MINST ETT (1) HEMMAGJORT VAPEN!”
Och TV4:as reportrar ligger nog sömnlösa?
Är det inte klimathotet, så är det hotet från minst ett hemmagjort vapen, en potatiskanon måhända?

Vilken tur att vi har så vakna reportrar!
Det känns tryggt!

Bli först att kommentera

Samma klimat som för 1500 år sedan!

Av , , Bli först att kommentera 23

SVT 1 visar ett program under titeln ”Skatten under glaciären.
Norska glaciärer som smälter blottlägger 1500 år gamla artefakter och lämningar från de jägarfolk som levde där då.
Det är således inte första gången glaciärerna smält undan så här långt och bevisligen har inte detta lett till vare sig livets eller mänsklighetens undergång.
Betydligt allvarligare hot utgör däremot den avskogning som en exponentiellt växande mänsklig population leder till..
Det leder till en ny massutrotning globalt. Utrotning av både livsviktiga växter och örter och även av många av de ca 1 miljon djurarter vi ännu har kvar att förvalta.
Fokuseringen på klimatpåverkningen leder oss till att göra gigantiska felprioriteringar.

Bli först att kommentera

Ett förkylningsvirus med 3-7% dödlig effekt.

Av , , Bli först att kommentera 10

När man ser världsjournalistikens och politikernas starka reaktioner inför det nya Coronaviruset, då kan man inte låta bli att föreställa sig paniken som skulle bli följden av en viruspandemi med 80-85% dödlig utgång!?

Det vore intressant att skåda hur den ytliga godhetsfernissan snabbt skulle flagna, även hos de godhetsnarkomaner som stod på Sergels torg och illvrålade ”-DE ÄR JU BAAAAARRN!”, när kritikerna ifrågasatte hur genomtänkt det var att bevilja 9000 afghanska unga män uppehållstillstånd i grupp.
Facit har visat att afghanerna blivit hemlösa och utopiska drömmen hos Annie Lööf att de alla skulle klara gymnasieutbildning, har fallit på skam.
Skam är vad som präglar hela denna grupp med tillskyndande godhetsivrare, helt utan förmåga att förutse konsekvenserna av deras egocentriska behov av att få känna sig så mycket humanare än alla elaka klartänkare som jag och många med mig!

https://www.expressen.se/debatt/till-er-som-fornekar-att-grupp-stalls-mot-grupp/

Bli först att kommentera

Intressant att se när hycklartrollen spricker

Av , , 1 kommentar 13

Godhetsivrarna slår sig för bröstet i sin övertygelse om att det var moraliskt rätt att ta beslutet att fritt släppa in hela vågen av förmenta flyktingar år 2015 och framåt.

Så goda människor står givetvis mycket högre på den etiska skalan än vad jag någonsin kommer att kunna klättra, då jag hela tiden krävt bakgrundsanalyser av varenda själ som vi släpper in.

 

Nu ser vi ett annat hot mot mänskligheten i form av virus med hypersnabb spridning.

Skulle det visa sig att vi får en riktig pandemi, med några hundra miljoner pestflyktingar i anstormningar mot svenska gränser, kommer godhetsivrarnas hyckleri att kläs av ned till märgen?

Själv är jag så trött på besinningslösheten att jag i svaga stunder kommer på mig att faktiskt önska en pandemi, för att testa hur långt välvilliga omtanken räcker i ett verkligt skarpt läge?

Kommer vi då att få se hur hycklartrollen spricker?

https://www.gp.se/nyheter/karlsten-vi-tog-det-r%C3%A4tta-och-det-enda-beslutet-1.20902072?fbclid=IwAR3Cf_U3FDv-9i45jBwcF7jDBTya9zXDPT1j5l9VrVa1H3DFt_mZZLq5LQU

1 kommentar

Att tala till bönder på bönders vis och till journalister som till barn.

Av , , Bli först att kommentera 20

När jag i Vilhelmina kommunfullmäktige försökte tala vett och sans i den styrande Socialistmajoriteten, genom att förklara att det knappast kunde vara legitimt att neka infödda Vilhelminabor rätten att hyra sig en lägenhet i det nyss försålda Larcohuset, genom den allegoriska jämförelsen att :”-inte fan kan man heller kräva att här får ingen neger eller arab tillåtas att bo!”, då gick ordförande K G Abramsson i taket och hävdade att orden ”neger” och ”arab” var absolut tabu att uttala i Vilhelmina kommunfullmäktige!

Trygg i förvissningen om att ordförande självklart aldrig kunde ha fel, valde då VK:s närvarande journalist Jan Johansson att fånga detta scoop och därmed höja sin egen dignitet upp till de rättrognas svindlande PK-höjder!

Orden ”neger” och ”arab” var tydligen även då för honom något helt främmande och helt förbjudet att nyttja och att detta då helt överskuggade syftet att förhindra segregation i valet av hyresgäster! Det märkliga förfarandet att inskriva en segregationsklausul i köpekontraktet, såg nämnde journalist vara fullständigt ointressant i sammanhanget, för där hade han ju hittat årets journalistiska scoop, ja kanske hela hans karriärs största bedrift?
Men i svenska Nationalencyklopedin står båda orden att återfinna:
Ordet Arab och olika sammansättningar därpå står att läsa om i Band nr1 från sidan 470 till och med sidan 479.
Ordet Neger återfinner man i dito band 13 sid 169 under förklaringen till Mauritius: ”Mauritius firas den 22 september. Han avbildas ofta som neger”, samt i band 14 sidan 100, där olika sammansättningar byggs upp kring den otidsenliga benämningen på mörkhyade folkslag från Afrika och med åtföljande vederhäftiga förklaring att ordet besmittats med en nedsättande innebörd och därför inte är LÄMLIGT att använda generellt.

I det sammanhang jag valde att lyfta fram benämningen var givetvis inte syftet att nedvärdera några afrikanska folkslag, utan i kraft av ordets negativa klang påvisa det orimliga att transponera densamma segregerande attityden på Vilhelminas bofasta befolkning, vilket tydligen gick Jan Johanssonm och hela VK:s redaktion värdshus förbi?

Att K G Abramsson knappast torde ha läst NE band för band, så som jag har gjort, förvånar mig föga, men att en anställd och avlönad journalist och tillhörande redaktionspersonal negerar sveriges sakkunniga och språkliga elits samlade insatser och så totalt lyckats undvika den allmänbildning som NE bjuder, det tycks mig en smula märkligt?
Men å andra sidan har ju SVT /Uppdrag Granskning visat att i Sverige kan man få anställning som legitimerade sjuksköterskor utan annan konkret utbildning än att ha erfarenhet av att sköta ett hönseri och tvätta ägg!!
Så man ska väl inte förvånas alltför mycket över något, vad det än vara må längre?

Bli först att kommentera

Inre stridigheter….

Av , , Bli först att kommentera 15

…baserat på religiösa motsättningar!

Så lyder SVT:s vänstervridna terminologi över den islamska terroriströrelsens folkmord på kristna landsmän!

Och denna propagandakanal för socialism tvingas vi nu betala över 8 000 000 000 (8 mdr) över skattsedlarna, för att hålla igång!

Det finns ett gigantiskt städbehov!

Bli först att kommentera

Vad fan får vi för pengarna?

Av , , Bli först att kommentera 25

Centern i Vilhelmina lutar sig mot S för att få ”ett brett stöd för budgetnedskärningarna” som alla ser ofrånkomliga i det akuta läge vi hamnat i ekonomiskt.
Min tanke har hela tiden varit att Kommunstyrelsen som ansvarar över fritidsverksamheter och nöjen, ska bära den tyngsta delen av nedskärningarna. Detta i synnerhet som kärnverksamheterna skola och socialomsorg hela tiden tydligt markerat ÖKADE, inte MINSKADE behov!

Orosanmälningarna verkar bara fortsätta och belastningen på soc blir lätt ohanterlig.

Men i detta väljer så Centern att luta sig mot S budget som totalt undantar Kommunstyrelsen från nedskärningar och istället för den ökända hyveln, nu tag stora klyvbilan och rumphugger Utbildningsnämnden på nära nog 1/5:edel av den redan underfinansierade verksamheten. Även SOC får smaka rottingen med nedskärning på 4 miljoner istället för att möta deras ÖKADE behov på grund av den tilltagande sociala misären i kommunen.

Det är nu solklart tydligt att för S och C är det precis som för Hyacint Bucket (Boquet) i serien ”Skenet bedrar” viktigast att hålla skenet uppe, även fast detta slår med full kraft mot kommunens kärnverksamheter skola och omsorgsverksamheterna, medan fritidsverksamheterna och nöjeslivet får fortsatt kommunalt stöd, precis som om vi vore dubbelt så många som ska finansiera detta.

Folkets Hus är tydligen viktigare än att ge våra lärare en rimlig förutsättning att lära våra barn det dessa behöver i en alltmer konkurrensutsatt arbetsmarknad !
KD ville även se att fritidssektorn och Kommunstyrelsen skulle hjälpa till, men där sade S stopp och då böjde sig C för att få deras stöd.
Det blev därmed S som bestämde budgeten som Koalitionen nu ska stå vid skampålarna för !
Tur man jag slipper vara med i dårskapen !

Bli först att kommentera

Vart leder vår regionala språkutveckling?

Av , , 1 kommentar 11

Jag kan svälja att svenska starka verb omvandlas till svag böjning och att ungdomar börjar säga och skriva springde istället för sprang och rinnde istället för rann.

Men när inga lärare längre lokalt klarar av att skilja pronominas subjekt- och objektformer åt, då blir det hela ett svammelsurium ytan klar syftning även när unga ska lära sig korrekt svenska

”Kom hem till jag” hör man av och till.

”Han åkte ifrån jag” likaså

”De var snabbare än oss”

Men när Vilhelminagrabben ska ge sin kärleksförklaring till sommarbekantskapen ifrån Vetlanda och han formulerar:

”MIG GILLAR DU” istället för Jag gillar dig, då minskar drastiskt möjligheterna för att du ska få dina efterlängtade barnbarn!

1 kommentar