Felbeslut kostar – Obeslutsamhet är än dyrare!

Många gånger kan man som fritidspolitiker tycka att de beslutsunderlag från förvaltningen som man har att grunda sina ställningstaganden på, kunde varit betydligt utförligare.

Man får dock betänka att även de tjänstepersoner som genomför beredningarna har ett späckat tidsprogram och är dessutom bara människor de också.

Därför kan en hel del beslut komma att vila på tunnare underlag än vad man skulle önska. Det kan göra att man gärna skickar tillbaka beredningar på s.k. Återremiss.

Men en del beslut blir snabbt väldigt dyra om man inte tar dem när tillfälle ges. Så är det med frågor kring skolorna, där skolterminerna inte kan brytas hur som helst och där dessutom planeringen sträcker sig rätt långt in i framtiden. Personalens uppsägningstider är en annan faktor som gör att konsekvenserna av ett uteblivet beslut kan bli större än ett felbeslut, hur konstigt det än kan tyckas vara.

Under tiden vi trixat med att försöka finna alternativ till nedläggning av musikskolan och Latikberg skola med tillhörande dagis, har nu den skenande kostnadsutvecklingen spätt på underskottet med ytterligare drygt 2 miljoner, som på ett eller annat sätt måste tas igen.

Därigenom kan paradoxalt nog obeslutsamheten kring att stänge en byskola riskera att drabba existensen för två byskolor istället !Nästansjö Folkskola

Nästansjö Folkskola från ”den gamla goda tiden”, då kommunen växte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.