Hur illa står det till med SJ ?

Igår hade vi en liten storm över främst Jämtland och Härjedalen.

SJ inställde all tågtrafik och satte istället in bussar !?!

Nog har det gått utför med vår järnväg, när bussar ute på hala isvägar betraktas som säkrare, eller hur ?

 

5 kommentarer

  1. E Abrahamsson

    Får härmed också instämma. Det blir värre och värre med tågtrafiken. Tur att vi nästan saknar den helt, för vad ska vi med den till när den inte tål snön? Består Sverige snart av odugliga människor bakom ett skrivbord utan verklighetsförankring? Vi har blivit så tekniska, läser ur böcker, gör hypoteser och teorier, men inga som kan flytta över kunskaperna till verklighet. Det går utför för Sverige!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Edor!
      I takt med att allt färre skaffar sig naturvetenskapliga utbildningar blir vår tekniska tillvaro allt svårare att hantera för noviser.
      När humanister och socionomer anställs för att sköta sådant som kräver underhåll och skötsel av teknisk karaktär, blir det frågan om ”tur” och ”Otur” istället för tur och retur.

      • E Abrahamsson

        Så kanske det är, men vänta nu, hur gick det till, eller varför slutade vi använda egen arbetskraft? Vi kan inte bygga bostäder längre eller över huvudtaget någonting utan att ha eller hyra in utländsk arbetskraft. När började det? Sundsvallsbron, den senaste (vad den nu heter?) är byggd med inhyst arbetskraft. Byggtiden gick utav bara fan, men vad hände? Bron börjar redan ha stora brister. Snabbt fångat, lätt förgånget kanske passar in. Det som ser billigt ut, kan bli jättedyrt i längden. Vi snålar in på att ha svensk arbetskraft (riktiga arbetare) och ersätter den med inkompetens. Så är det med järnvägen också, alla ska sitta vid sina bord framför en dator och ha höga löner medans själva järnvägen faller sönder.

        Slutklämmen din var bra. Ha, ha…..

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Kolla om inte de sista ingenjörerna också finns där?
      Numera regerar poeterna.
      Men vill man ha stora rejäla pjäser, då är det ingenjörer som gäller !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.