Så dras likgiltighetstäcket över skövlingen av vår bygd igen!

Och vår allmänbildade journalist på VK nöjer sig med bärköparnas svammel om att numera är nya bärplockare välutbildade om hur de ska plocka och att det säkert är ”någon annans plockare” som bygger snödrivor av hjortronplant vid vägarna, precis som i fjol!
Man undrar om det är någon mening att servera VK några uppgifter över huvud taget?
Snarare än att låta bärföretagare stå som sanningsvittnen, borde Johansson ha vänt sig till Länsstyrelsen som myndighet, anser jag.
Hur länge ska rofferiet och förödandet av våra ömtåliga bärmarker få fortsätta i sövande slummer från svamlande bortförklaringar från de bärföretagare som är ansvariga för hetsen ute på myrarna?
De tar hit på tok för många och en hel vecka för tidigt.
Samtidigt kostar det 200 – 250 skr/dygn för de Thailändska plockare som inte heller kan göra som Polackerna och åka hem igen!
Vad ger det för alternativ åt de hitresta plockarna?
Skulden och ansvaret ligger 100% på bärföretagarna som arrangerat våldförandet på svenska allemansrätten, att de ömtåliga hjortronplantorna rivs upp med rötterna i konkurrensen om vilka som ska sitta med svarte Petter!

En kommentar

  1. edor

    Jag håller helt med vad det gäller ”hitlurade plockare”, framförallt thailändare då. Sedan allemansrätten är något vi måste skydda. Jag kan erinra mig en resa som gjordes till
    södra Sverige och så sent som under 90-talet hur förfärligt där såg ut på vissa ställen. Skitpapper och slängt skräp överallt runt sjöar, vattendrag eller varhelst man befann sig. Inget stod högre än att resa hem till vår rena fina miljö. Vi får trots allt inte låta det gå så långt att vi får det på samma vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.