Vad fan får vi för pengarna?

Centern i Vilhelmina lutar sig mot S för att få ”ett brett stöd för budgetnedskärningarna” som alla ser ofrånkomliga i det akuta läge vi hamnat i ekonomiskt.
Min tanke har hela tiden varit att Kommunstyrelsen som ansvarar över fritidsverksamheter och nöjen, ska bära den tyngsta delen av nedskärningarna. Detta i synnerhet som kärnverksamheterna skola och socialomsorg hela tiden tydligt markerat ÖKADE, inte MINSKADE behov!

Orosanmälningarna verkar bara fortsätta och belastningen på soc blir lätt ohanterlig.

Men i detta väljer så Centern att luta sig mot S budget som totalt undantar Kommunstyrelsen från nedskärningar och istället för den ökända hyveln, nu tag stora klyvbilan och rumphugger Utbildningsnämnden på nära nog 1/5:edel av den redan underfinansierade verksamheten. Även SOC får smaka rottingen med nedskärning på 4 miljoner istället för att möta deras ÖKADE behov på grund av den tilltagande sociala misären i kommunen.

Det är nu solklart tydligt att för S och C är det precis som för Hyacint Bucket (Boquet) i serien ”Skenet bedrar” viktigast att hålla skenet uppe, även fast detta slår med full kraft mot kommunens kärnverksamheter skola och omsorgsverksamheterna, medan fritidsverksamheterna och nöjeslivet får fortsatt kommunalt stöd, precis som om vi vore dubbelt så många som ska finansiera detta.

Folkets Hus är tydligen viktigare än att ge våra lärare en rimlig förutsättning att lära våra barn det dessa behöver i en alltmer konkurrensutsatt arbetsmarknad !
KD ville även se att fritidssektorn och Kommunstyrelsen skulle hjälpa till, men där sade S stopp och då böjde sig C för att få deras stöd.
Det blev därmed S som bestämde budgeten som Koalitionen nu ska stå vid skampålarna för !
Tur man jag slipper vara med i dårskapen !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.