Intressant att se när hycklartrollen spricker

Godhetsivrarna slår sig för bröstet i sin övertygelse om att det var moraliskt rätt att ta beslutet att fritt släppa in hela vågen av förmenta flyktingar år 2015 och framåt.

Så goda människor står givetvis mycket högre på den etiska skalan än vad jag någonsin kommer att kunna klättra, då jag hela tiden krävt bakgrundsanalyser av varenda själ som vi släpper in.

 

Nu ser vi ett annat hot mot mänskligheten i form av virus med hypersnabb spridning.

Skulle det visa sig att vi får en riktig pandemi, med några hundra miljoner pestflyktingar i anstormningar mot svenska gränser, kommer godhetsivrarnas hyckleri att kläs av ned till märgen?

Själv är jag så trött på besinningslösheten att jag i svaga stunder kommer på mig att faktiskt önska en pandemi, för att testa hur långt välvilliga omtanken räcker i ett verkligt skarpt läge?

Kommer vi då att få se hur hycklartrollen spricker?

https://www.gp.se/nyheter/karlsten-vi-tog-det-r%C3%A4tta-och-det-enda-beslutet-1.20902072?fbclid=IwAR3Cf_U3FDv-9i45jBwcF7jDBTya9zXDPT1j5l9VrVa1H3DFt_mZZLq5LQU

En kommentar

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Begränsning av människans populationsutveckling är den enda fungerande globala åtgärden, som har rimliga chanser att stoppa artutrotningen och förgiftningen av planetens alla näringskällor.
    Tyvärr verkar det enda hoppet vara att moder natur sköter den saken på sedvanligt sätt, via just en pandemi.
    När människor flyr, lämnas alla regler och lagar därhän och röverier och krig blir det naturliga sättet att försöka överlevnad för sig själv och sina anhöriga.
    Då skickar vi väl fram Annie Lööf och alla hennes kompisar som första divisionen gränsvakter, så får vi se hur långt godheten räcker?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.