Vad vet ni som inte jag känner till????

Sverige är en världsledande producent av pappersmassa.
Pappersmassan används förutom till förpackningspapp även till tidningar och.. ja just det toapapper!
Förutom att kunna försörja Sveriges 10 miljoner medborgare med torkpapper, klarar vi även av att ombesörja att 60 miljoner engelsmän slipper använda tumnageln för att rengöra sig efter avträdet.
Men även en hel del av övriga Europas rövar blir torkade med svenskt toapapper, då massa är en av våra viktigaste exportprodukter.

Nu har dock hamstringsoron slagit in sina giftiga klor även i Västerbottningarna, så toapapper köps i bulk i våra butiker.
Men jag vägrar hamstra toapapper! Någon måtta på hysterin får det väl ändå vara!

2 kommentarer

 1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

  Inte i ett enda fall av TV3:s program Lyxfällan, ser man några ambitioner till ett personligt sparande.
  I kölvattnet av virusepidemin ser vi även hur stora yrkesgrupper vänder sig till regeringen för att klara baskostnaderna under karantänsperioderna.
  Det verkar ha blivit en i breda samhällslager accepterad livsstil, att leva helt utan ekonomiska buffertar?
  Så trots att svenska folket aldrig tidigare haft så hög ekonomisk standard, så saknas ambitionen att själva ta ett ekonomiskt ansvar för oförutsedda händelser!
  Kanske kan virusepidemin lära flera hur viktigt det är att alltid lägga undan några procent av lönerna till ett sparande, för at kunna ta ett vuxet personligt ansvar?

 2. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

  När jag ser Vilhelminabor som likt en kolonn sydamerikanska bladskärarmyror kånka ut bal efter bal med toapapper från Granngårdens butik, då inser jag att mina förhoppningar om självständigt individuellt tänkande baserat på rationella slutsatser och logik, för lång tid kommer att komma på skam.
  Därmed förstår jag även att Vilhelminaborna i stora skaror även i fortsättningen kommer att agera i flock och att Socialdemokraterna kan se fram emot fortsatt röststöd av breda väljargrupper!
  Själv nöjer jag mig i kristider med att se till att jag har ett lager av fordonsbränslen och ammunition hemma och med det känner jag mig helt lugn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.