Skyddsslakten från helikoptrar har dödat 43 björnar i Västerbotten

I grannlänen Jämtland och Norrbotten lär totalt 111 björnar slaktats. Ja just slakt är vad det är frågan om och björnhonor med ungar ges ingen åtskillnad!
Länsstyrelsernas tjänstemän deltar tydligen aktivt själva, samtidigt som det just är Länsstyrelserna som är med och beslutar om de ynka licenstilldelningarna för den allmänna höstjakten.
Varje dags hyra av helikoptrar lär vi skattebetalare få finansiera och en siffra på 80 000 skr/dag har nämnts.

Jag anser att i och med detta har Länsstyrelserna diskvalificerat sig själva som rovdjursförvaltare och att ansvaret för licenstilldelningarna överflyttas till jägarorganisationerna, där det finns fullt av aktiva naturmänniskor som inte nöter stolsitsar 240 av årets 365 dagar.

Att ingen journalist reagerat på denna oetiska masslakt på björn, visar bara på att denna kader består av avtrubbade och/eller ovetande storstadsmänniskor, som inte bryr sig ett vitten om rovdrift av naturen långt utanför tätorternas insnöade befolkningar !

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=7484581

En kommentar

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Än jävligare tycker jag det är om uppgifterna stämmer, att köttet och hudarna inte tillvaratas och förädlas, utan skickas för destruktion ?!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.